Oplossingen

Kartonnen afvalbakken en brandveiligheid

In vrijwel alle gebouwen worden eisen aan de brandveiligheid gesteld. Zo ook aan inrichtingselementen als kartonnen. afvalbakken. Het karton is van oorsprong een brandbaar materiaal, maar afhankelijk van hoe het is samengesteld, verwerkt of is behandeld om de brandveiligheid te vergroten is het uitstekend bruikbaar als inrichtingselement.

Het verlijmde karton komt hierbij het beste uit de bus, omdat het massief is en geen open cellen met zuurstof bevat. De afvalbak van Afvalbox is hier een mooi voorbeeld van, deze bestaat uit meerdere lagen dik karton welke strak zijn gewikkeld, verlijmd en in vorm zijn geperst. De brandveiligheid hiervan valt onder de categorie kantoormeubilair. Daarom leent deze afvalbak zich uitstekend om in scholen, kantoren, ziekenhuizen, productie-, openbare ruimte en instellingen etc. als afval-, of inzamelbak te worden gebruikt.

Er is inmiddels een groot assortiment aan kartonnen afvalbakken op de markt, gemaakt van o.a. golf- en honingraatkarton. Het karton heeft van oorsprong een lage ontbrandingstemperatuur. De voedingsbodem voor vuur is de brandbare stof en het zuurstof, wat zich ook bevindt in de golfjes van het golfkarton en in de cellen van de honingraat. Als we dan kijken naar de branddriehoek betekent dit een groot risico op ontbranding, snelle ontgassing en dus een snelle brandvoortplanting. Kartonsoorten met open cellen moeten voor gebruik als inrichtingselementen daarom altijd worden geïmpregneerd of worden behandeld met een vlam dovende of brandvertragende coating.

Naast de mate van brandveiligheid van massief verlijmde kartonnen afvalbakken, zijn deze ook nog eens extreem sterk, 100% recyclebaar en worden zij nagenoeg zonder CO2-emissie geproduceerd. En uiteraard kunnen deze bakken ook net als bedrukt golf-, of honingraatkarton worden voorzien van uitingen als reclame of instructies etc.

Meer informatie
Nieuwsbank banner