Oplossingen

Hybride vergaderen integreren in jouw bedrijf

Hybride vergaderingen, waarbij een deel van de deelnemers fysiek aanwezig zijn en een deel digitaal, komen steeds vaker voor. Om van dit soort vergaderingen een succes te maken, zijn er tal van uitdagingen die bedrijven die dergelijke hybride oplossingen aanbieden, moeten overwinnen.

Uit een recent onderzoek van Sharp blijkt dat Europese werknemers moeite hebben om de videovergaderingstechnologie onder de knie te krijgen. De helft (49 procent) geeft toe de technologie frustrerend te vinden en geeft de voorkeur aan face-to-facecontact. Het is ook moeilijker om nieuwe ideeën te bedenken en te brainstormen (17 procent), en om een succesvolle vergadering te houden (16 procent). Gelukkig komen er uit het onderzoek ook voordelen naar voren: zo is meer dan de helft (55 procent) productiever wanneer ze op afstand werken.

Focus op interactie
Het sociale aspect van werken is erg belangrijk, ook wanneer dit vanop afstand gebeurt. Maak dus tijd voor informele gesprekken tijdens vergaderingen, zoals je dat ook ‘in het echt’ zou doen. Bedrijven zouden meer moeite moeten doen om vergaderingen op afstand interactief te maken, zodat mensen met elkaar kunnen sparren. Dat zal helpen om ‘Zoom-moeheid’ tegen te gaan en creativiteit te stimuleren.

Training essentieel voor succes
Training is ook cruciaal voor het succes óf de mislukking van hybride werken. Het helpt medewerkers niet alleen te begrijpen hoe ze gebruik moeten maken van de technologie die ten grondslag ligt aan hybride werken, maar ook hoe ze vergaderingen succesvol én productief maken. Denk aan training over de benodigde tools, zoals interactieve schermen en break-out-rooms, maar ook over hoe je iedereen, óók introverte en jonge dan wel nieuwe collega’s, bij het gesprek betrekt.

Zo maakt technologie het verschil
De bevindingen van Sharp laten zien hoe belangrijk het is om hybride werken goed te regelen. Vergaderingen moeten interactief zijn om creativiteit te stimuleren, zeker omdat het virtueel veel moeilijker is om met nieuwe ideeën te komen. Interactiviteit tussen deelnemers draagt ook bij aan betrokkenheid, en technologie is van essentieel belang om dit te stimuleren.

Met de toekomst van hybride vergaderen en het steeds belangrijker worden van mobiel gebruik in het achterhoofd, lanceerde Sharp recent het Synappx-platform. Een reeks applicaties en diensten om technologie, informatie, mensen en ideeën te koppelen en zo samenwerking te bevorderen. De producten werken samen met de huidige kantoortechnologie om het gemak van smart-hometechnologie naar de werkomgeving te brengen.

Zo zorgt Synappx Go bijvoorbeeld voor productiviteit, waar je ook bent. Dit maakt het makkelijk om content te schalen voor een groot scherm, documenten te scannen en te printen – allemaal vanaf een smartphone. Synappx Meeting zorgt ervoor dat vergaderingen op tijd beginnen, zodat medewerkers zich kunnen richten op samenwerking en het delen van ideeën. De eenvoud van de Synappx-services neemt heel wat technologische uitdagingen voor werknemers weg en legt de focus terug op samenwerken en de vergadering zelf.

Meer informatie

Nieuwsbank banner