Oplossingen

Het belang van monitoring en inzicht in uw gebouw

Waarom zijn monitoring en inzicht in uw gebouw zo belangrijk?

U hebt of beheert een gebouw, en wilt natuurlijk altijd een vinger aan de pols hebben als het gaat om de energieprestaties daarvan. Wist u dat er in de meeste gevallen helemaal geen aandacht is voor de gebouwinstallatie? Conventioneel gezien wordt een installatie opgeleverd, om er vervolgens niet meer naar te kijken. Alles draait immers wel en de installateur komt alleen maar langs in geval van storing. Echt vinger aan de pols houden is bij een gebouwinstallatie best ingewikkeld, want weet u precies wat zich onder ‘de motorkap’ bevindt? Dat moet beter kunnen!

Het is zinvol om meer grip te hebben op uw gebouwinstallatie. De eisen omtrent het energiemanagement worden steeds hoger en u moet kunnen aantonen hoe energiezuinig, of anders, uw gebouw is. Gelukkig zijn er steeds meer energiemanagementsystemen op de markt, die inzicht geven in het energieverbruik.

Maar u kunt nog een stap verder gaan. Met gebouwplatform Climatics sluit u alle bestaande installaties op elkaar aan en kunt u bijvoorbeeld uitgebreide analyses en rapportages maken van de prestaties van alle elementen. Bijvoorbeeld over hoe de CV-ketel of warmtepomp functioneert. Hoeveel energie ze verbruiken en hoe efficiënt ze uw gebouw verwarmen. Op deze manier krijgt u inzicht in waar er nog veel energie te besparen valt. Vaak kunt u met eenvoudige aanpassingen aan de ketel of pomp al veel besparen. Daarnaast kunt u zien wanneer een installatie toe is aan onderhoud of wanneer een installatie toe is aan vervanging. Het aansluiten van de bestaande installatie is eenvoudig: wij plaatsen een ‘Smartbase’, een krachtige maar kleine computer, in uw

regelkast. Deze communiceert veilig tussen Climatics en uw installatie. Allemaal helder, overzichtelijk en vooral: begrijpelijk. Want uw gebouwinstallatie is al complex genoeg. 

Klinkt als veel werk? Juist niet! Climatics geeft u inzicht en grip, maar u hoeft niet zelf alle instellingen bijlangs om energie te besparen. Climatics beschikt over slimme software die zelf naar de meest optimale instellingen kan zoeken en een zuinige regeling toe kan passen op uw installatie. Dus wél het inzicht, maar niet de handen voortdurend aan de knoppen. Met het gebruik van Climatics krijgt u uw gebouw beter onder controle, bespaart u gemakkelijk 20% energie en hebt u een uitgangspunt voor de toepassing van verdere maatregelen.

Meer informatie
Nieuwsbank banner