Oplossingen

Comfortabel en in netwerk integreerbaar

Lehmann presenteert nieuw, in netwerk integreerbaar RFID-sluitsysteem. Met ‘Captos’ en ‘Captos iCharge’ presenteert Lehmann in juni 2022 een nieuw RFID-sluitsysteem. De twee varianten zijn bijzonder geschikt als oplossing voor lockers in openbare gebouwen of sport- en vrijetijdsvoorzieningen. Het systeem kan in een netwerk geïntegreerd en centraal bestuurd worden, wat zowel eigenaren als gebruikers veel voordelen biedt. Beide sloten kunnen – net als alle RFID-systemen van het familiebedrijf uit Minden – comfortabel worden beheerd met de Lehmann Management Software (LMS).

‘Captos’ biedt een hoge mate van flexibiliteit. Het slot kan intuïtief en contactloos worden geopend en gesloten met RFID-transponders zoals pasjes, keycards of polsbandjes. Het systeem ondersteunt hierbij de technologieën ‘MIFARE’ en ‘LEGIC’. Ook het gebruik van bestaande transponders is mogelijk.

Als bedrijfsmodus kan worden gekozen tussen ‘vrije kastkeuze’ en ‘vaste toewijzing’. Een led-indicator is als optie verkrijgbaar. Met name in de modus ‘vrije kastkeuze’ geeft deze al van ver aan of de locker bezet of nog vrij is. Naast de visuele indicatie geeft hij ook een akoestisch signaal.

De compacte ‘Captos’-sloten kunnen op alle gangbare ondergronden worden gemonteerd, zoals hout, HPL en, met een extra cover, ook op metaal. Dankzij de symmetrische constructie kunnen ze zowel op links- als rechtsdraaiende deuren worden geplaatst, zonder dat de boorpositie hoeft te worden gewijzigd.

Aangezien het ‘Captos’-sluitsysteem via een kabel van stroom wordt voorzien, zijn niet alleen de extra kosten lager, omdat geen batterijen moeten worden aangeschaft, maar ook de gebruiks- en beheerkosten. Dankzij het netwerksysteem hoeft de facility manager niet bij elke wijziging in de rechten of configuratie naar de sloten te gaan.

‘Captos iCharge’ biedt naast de standaarduitrusting een geïntegreerde USB-aansluiting. Hiermee kan een smartphone of tablet worden opgeladen, terwijl de gebruiker zich bijvoorbeeld in het zwembad vermaakt of in de sauna ontspant. Als bijzonder designeffect kan ‘Captos iCharge’ worden voorzien van een RGB-led-achtergrondverlichting. Zodra de gebruiker de kastdeur opent, begint de verlichting te branden in de kleur die door de beheerder is ingesteld.

Alle RFID-sloten van Lehmann kunnen comfortabel centraal worden beheerd en bestuurd via de Lehmann Management Software (LMS), die

Met ‘Captos’ presenteert Lehmann een nieuw RFID-sluitsysteem, dat in een netwerk kan worden geïntegreerd. Het is bijzonder geschikt als oplossing voor lockers in openbare gebouwen of sport- en vrijetijdsvoorzieningen. Het slot kan contactloos worden geopend en gesloten met RFID-transponders. De optioneel verkrijgbare led geeft al van ver aan of de locker bezet of nog vrij is. Foto: Lehmann

aan alle eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming voldoet. Ook voor het netwerksysteem ‘Captos’ is LMS de optimale software om in real time configuraties aan te passen of rechten toe te kennen. Zelfs bij een decentraal gebouwenbeheer worden dergelijke wijzigingen probleemloos en onmiddellijk via het netwerk van de klant uitgevoerd. Een alternatieve mogelijkheid is om het ‘Captos’-sluitsysteem via master- en programmeerkaarten te configureren.

De belangrijkste voordelen van dit in een netwerk geïntegreerde, met LMS bestuurde RFID-sluitsysteem zijn gemakkelijk samen te vatten: Het efficiënte onlinebeheer maakt een onmiddellijke blokkering en vervanging van verloren transponders mogelijk, alle statusinformatie wordt in real time doorgegeven en de rechten worden centraal beheerd. Verder is de gebruikersvriendelijkheid van het systeem bijzonder groot, bijvoorbeeld door de gemakkelijke en intuïtieve bediening of doordat slechts één transponder voor meerdere systemen kan worden gebruikt. Alles bij elkaar genomen, is de combinatie van LMS en ‘Captos’ een eenvoudig te gebruiken RFID-sluitsysteem dat veel comfort biedt.

Meer informatie
Nieuwsbank banner