Ophangsystemen

Ophangsystemen

Een ophangsysteem dient ervoor om producten of materiaal op te hangen zonder beschadigingen aan het oppervlakte te maken. Ophangsystemen zijn geschikt voor veel verschillende ruimtes zoals, overheidsinstellingen, scholen kantoren, universiteiten, musea en galerieën. De ophangsystemen zijn tevens te koop met verlichting voor bijvoorbeeld schilderijen. 


Facilitair

Medewerkers werken productiever in een fijn ingerichte ruimte met decoratie aan de muur en whiteboards of anderszins onder handbereik. Het is alleen lastig als de muren uit systeemwanden bestaan of wanneer regelmatig van plaats wordt gewisseld, waardoor er nieuwe gaten geboord moeten worden. Het facilitair management kan dit oplossen door het werken met ophangsystemen.


Soorten

Ophangrails
Dit is een rails die over de volledige lengte van een muur gehangen kan worden waardoor het een flexibel ophangsysteem is. Tevens kunnen ze aan het plafonds bevestigd worden en zijn ze te schilderen zodat ze niet opvallen. Door gebruik te maken van ophanghaken kunnen object overal neergehangen worden, aan deze haken hang je stangen of draden op het object op te hangen.

Ophanghaken
Er is een ruim assortiment aan ophanghaken aanwezig die zich onderscheiden in prijs, gebruiksgemak, materiaal en/of gewicht.  Je hebt haken die aan de rail bevestigd worden om er vervolgens een ophangdraad aan te bevestigen. Tevens zijn er anti-diefstalhaken deze bemoeilijkt het verwijderen van het object van de haak.

Ophangdraden
De haak is op de gewenste plaats in de ophangrail bevestigd. Aan deze ophanghaken moet een ophangdraad worden bevestig. Afhankelijk van het gewicht van het object wordt er een keuze gemaakt tussen een ophangdraad en een ophangstang. Tevens kan de gebruiker kiezen voor een zwaardere optie omdat het beter bij het object past.