Op 1,5 meter

Zorg voor een veilige terugkeer

Bericht Zorg voor een veilige terugkeer

In shifts terug naar kantoor. Door gebruik te maken van een applicatie wordt het mogelijk voor medewerkers om weer veilig het kantoor in te kunnen gaan. Een prima ondersteuning voor het management om te bepalen wie, waar en wanneer mag werken.

Coordineren en toch flexibel blijven

Net zoals de routekaart van het kabinet, moeten ook bedrijven een plan uitstippelen voor de terugkeer naar kantoor. Dit betekent verschillende post-corona fases én een flexibele capaciteit die hierbij past. Op basis van een aangepaste algoritme , berekent Mapiq samen met bedrijven een veilige capaciteit. 

Vervolgens draait het om coördinatie. Om veiligheid te behouden, wil het management weten wie er naar kantoor gaat, waar en wanneer. Zeker bij grotere organisaties met duizenden medewerkers is dit een uitdaging. Ingewikkelde bestanden, chatberichten of lange planningen zijn hierin ieders grootste nachtmerrie. Want als medewerkers weer naar kantoor gaan, willen ze flexibel blijven en hun dagen afstemmen met hun teamgenoten. De nieuwe applicatie ‘Office Shifts’ van Mapiq helpt hierbij.

Zo werkt Office Shifts

Het management voegt gemakkelijk een kantoorpand toe aan de applicatie. Hierin wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel werkplekken er gedurende de week in welk gedeelte van het kantoor beschikbaar zijn. Vervolgens krijgen medewerkers een gebruikersprofiel toegekend. Dit gebruikersprofiel kent een mate van prioriteit. Sommige medewerkers kunnen meerdere dagen per week naar kantoor, anderen maar een.    Wanneer medewerkers vervolgens inloggen in de applicatie, zien zij een overzicht van beschikbare werkplekken in diverse zones op verschillende dagen. Door een dag en zone te selecteren kunnen zijn zich registreren. Doordat medewerkers dit onderling met elkaar kunnen afstemmen, blijven ze flexibel, maar kunnen ze kiezen waar en wanneer ze samenkomen. Het management wordt hierbij verlost van manuele coördinatie en heeft alle werkplekregistraties in één overzicht.

Met plezier terug naar kantoor

Met dit overzicht van werkplekregistraties bij de hand, kunnen organisaties straks met een gerust hart hun medewerkers terug laten keren naar kantoor. Het management kan makkelijk inspelen op veranderingen in capaciteitslimiet en houden hun bezetting op kantoor onder controle. Manuele planningen zijn verleden tijd, en medewerkers blijven hun flexibiliteit behouden. Binnen de juiste capaciteit en krijgt iedereen de kans om elkaar op kantoor te zien, uiteraard op gepaste afstand. Nieuwsbank banner