Op 1,5 meter

Maak gebruik van ecologische preventieschermen

Plexiglas

Een duurzaam alternatief voor plexiglas op kantoor. Door te kiezen voor ecologische (kantoor)oplossingen draag je bij aan een beter milieu en aan je eigen gezondheid. Slechts drie materialen: karton, P.E.T. en metaal worden gebruikt. Al deze materialen zijn 100% recyclebaar; een duurzame oplossing dus.

Met de komst van het Coronavirus (COVID-19) en de (kantoor)oplossingen die daarvoor in het leven worden geroepen, wordt veel extra plastic geproduceerd. Denk aan mondkapjes, plastic handschoentjes, stickers voor looproutes en ga zo maar door. De inrichting en het interieur van de werkomgeving zal veranderen en ook daar ontkom je er niet aan om hygiënemaatregelen te nemen, maar hoe mooi zou het zijn als die oplossingen verantwoord, duurzaam en milieuvriendelijk zijn?

We gaan ervan uit dat er een zeker moment komt waarop we elkaar de hand weer mogen schudden, het moment waarop we elkaar op kantoor weer een kop koffie kunnen aanbieden en het moment waarop we weer naast elkaar in de trein mogen zitten. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat er dan gebeurt met al die preventiemaatregelen en -producten die nu massaal geproduceerd en besteld worden? Deze vraag speelde bij projectinrichter Havic Kantoormeubelen uit Veghel. Zij leveren sinds kort ‘1,5-meter kantooroplossingen’ die ecologisch verantwoord zijn. De preventieschermen, roomdividers en tussenschotten van Havic bestaan uit slechts drie materialen: karton, P.E.T. en metaal. Al deze materialen zijn 100% recyclebaar; een duurzame oplossing dus.

De preventieschermen zijn eenvoudig op te bergen. Door de keuze van het materiaal zijn de schotten lichtgewicht. Het metaal dat gebruikt wordt is namelijk minimaal: alleen de voetjes van de schermen zijn gemaakt van metaal. De roomdividers zijn zo gemaakt dat ze geheel ingeklapt kunnen worden en nemen dus weinig ruimte in beslag. 

Jaarlijks verdwijnt er 9 miljard kilo plastic in de oceanen, de zogenoemde plastic soep wordt alleen maar groter als we op dezelfde manier om blijven gaan met onze plastic-consumptie. Naar verwachting zit er in 2050 meer plastic dan vis in oceanen(!). Naast dat plastic een ernstige bedreiging vormt voor de natuur, bedreigt het ook onze eigen gezondheid. We eten, drinken en ademen microplastics. Deze microplastics lekken giftige chemische stoffen in het lichaam van de vissen die wij ’s avonds in (bijvoorbeeld) onze sushi eten. Door te kiezen voor ecologische (kantoor)oplossingen draag je bij aan een beter milieu en aan je eigen gezondheid! Inmiddels zijn de eerste ecologische preventieschermen van Havic Kantoormeubelen besteld en in productie gezet. Onder andere het kantoor van de beddengigant Swiss Sense in Uden wordt hiermee Corona-proof gemaakt.

Nieuwsbank banner