Op 1,5 meter

Houd afstand op het werk spel

Bericht Houd afstand op het werk spel

Je kunt als organisatie de bureaus uit elkaar zetten, maximaal aantal medewerkers binnen laten en door signing bezoekers instrueren om afstand te houden. Maar dit is niet genoeg! Want het zit hem vooral in gedrag: nieuw gedrag. Op een speelse wijze kan de organisatie aan de slag om met elkaar afspraken te maken over hoe de collega’s, bezoekers, leerlingen, etc. straks afstand gaan houden in het gebouw.

Nog even en organisaties mogen de deuren weer open stellen voor medewerkers, gasten, leerlingen, etc. De komende maanden zullen we met strikte regels afstand van elkaar moeten houden. Je kunt als organisatie de bureaus uit elkaar zetten, maximaal aantal medewerkers binnen laten en door signing bezoekers instrueren om afstand te houden. Maar dit is niet genoeg! Want het zit hem vooral in gedrag: nieuw gedrag!

We zullen een nieuwe manier moeten vinden om te bewegen binnen de werkomgeving. Hoe pak je dit nu als organisatie aan? Dit vraagt om een centrale strategische aanpak:

Samen aan de slag met nieuw gedrag!

Bedrijfshelden heeft twee workshops ontwikkeld waarmee we samen aan de slag gaan met nieuw gedrag:

“Houd-afstand-op-het-werk” SPEL

Op een speelse wijze gaan we met jouw organisatie aan de slag om met elkaar afspraken te maken over hoe de collega’s, bezoekers, leerlingen, etc. straks afstand gaan houden in het gebouw. Tijdens deze workshop spelen we het “Houd-afstand-op-het-werk” spel en doorlopen we de reis van de verschillende gebouwgebruikers. Spelenderwijs gaan we op zoek naar gedrag en ontdekken we gewenst nieuw gedrag.

Deze workshop levert op:

• Inzicht in alle mogelijkheden om “houd afstand op het werk” meer te stimuleren.

• Gedragen samenwerkafspraken.

• Voldoende input voor communicatie naar de gebouwgebruikers.

“Houd-afstand-op-het-werk” AMBASSADEURS

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het opleiden en begeleiden van jullie “Houd-afstand-op-het-werk” ambassadeurs. Een gedragsverandering binnen jouw organisatie kost tijd en begeleiding. Succesvolle verandering vraagt om positieve ondersteuning vanuit de werkvloer. Dit gaan we doen door ambassadeurs in te zetten die positief de gebouwgebruikers gaan stimuleren om de juiste afstand te behouden.

Deze workshop levert op:

•      Opgeleide ambassadeurs in positieve feedback.

•      Inzicht in gedragsstijlen binnen de organisatie.

•      Plan van aanpak per gedragsstijl om zo effectieve feedback te geven.

•      Gedragen afspraken binnen het team van ambassadeurs over het continue verbeteren van de inzet.

Speel jij het spel mee en gaan jullie aan de slag met nieuw gedrag?

Nieuwsbank banner