Op 1,5 meter

Gebruik de vloer voor social distancing

Bericht Gebruik de vloer voor social distancing

Hoe kunnen modulaire vloeren een rol spelen in die ontwerpoplossingen? In gangen kunt u bijvoorbeeld scheidingslijnen aanbrengen, met spatiëringselementen in het midden. In open ruimtes kan de vloer in samenwerking met meubels bepaalde zones creëren.

Het zal niet aan u voorbijgegaan zijn. Al enige tijd houden we ons in de facilitaire wereld bezig met de vraag: ‘hoe gaat de werkomgeving eruitzien na COVID-19? Wat gaat er veranderen en wat niet?’

Hoewel het lastig in te schatten is wat de volledige impact van het coronavirus zal zijn, zullen we hoogstwaarschijnlijk een nieuwe focus zien op:

  • Welzijn
  • Fysieke en psychologische veiligheid
  • Verandermanagement
  • Technologie

Design zal hier een grote rol bij spelen, en facilitair managers en ontwerpers zijn natuurlijk de ultieme probleemoplossers. Zij gaan deze uitdaging graag aan!

Door social distancing zijn er aanpassingen van kantoorruimtes nodig. Veel van deze ruimtes zijn namelijk ontworpen met het oog op verbinding en samenwerking tussen mensen. En alhoewel 1,5 meter ver genoeg is om veilig afstand te houden, is het wel lastiger om bij elkaar betrokken te blijven. Mensen zijn immers sociale wezens. Dus hoe kun je als facilitair manager of ontwerper voor voldoende interactie zorgen, en veiligheid vooropstellen? En hoe kunnen modulaire vloeren een rol spelen in die ontwerpoplossingen?

Meer dan de weg wijzen

De vloer kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij het aangeven van routes. Maar het kan ook het gedrag van de medewerkers positief beïnvloeden. De vloer kan helpen bij het navigeren door een ruimte en een rol spelen bij het creëren van fysieke en mentale veiligheid.

De vloer is een belangrijk element dat onze waarneming, ervaring en gedrag kan sturen. Het is het enige oppervlak dat ons door middel van zwaartekracht vasthoudt, wat onze fysieke en psychologische connectie ermee beïnvloedt. We gebruiken vloerontwerp voornamelijk voor esthetische doelen, branding en het wijzen van de weg, maar veiligheid zal nu een prominentere rol gaan innemen. En terwijl we meer en meer nadenken over onze sociale normen, kunnen de aanwijzingen op de vloer ons helpen om – op veilige afstand – met elkaar verbonden te blijven.

In gangen kunt u bijvoorbeeld scheidingslijnen aanbrengen, met spatiëringselementen in het midden. In open ruimtes kan de vloer in samenwerking met meubels bepaalde zones creëren. De flexibiliteit van vloeren geeft de mogelijkheid om grenzen aan te duiden door middel van lijnen, strepen, kleuren en patronen- en hiermee zo sturend of subtiel te zijn als gewenst.

Modulaire vloeren van Interface hebben het voordeel dat ze zijn voorzien van vaste afmetingen, zodat de tegels fungeren als meetinstrument. Met harde en zachte oppervlaktetegels in vierkanten en planken worden vloerontwerpen niet alleen mooi, maar ook uniek in functie. In feite kunt u modulaire vloeren gebruiken om ingebouwde aanwijzingen te creëren die op subtiele wijze social distancing bevorderen. Ons ‘Designing for Distance’-portfolio geeft inspiratie voor het creëren van begrenzingen, zones en routes in verschillende soorten ruimtes.

Het concept design team van Interface heeft diverse oplossingen onderzocht voor zowel nieuwe als bestaande ruimtes. We hebben standaard pijlen ontworpen die u in uw bestaande modulaire vloer kunt integrereren evenals op maat gemaakte bewegwijzering systemen voor nieuwe ruimtes.

We hebben standaard pijl inlays ontworpen om mensen door de ruimte te leiden. Er zijn diverse kleuren en 4 pijlvormen beschikbaar.

We kunnen in 1 week tussen 1 en 100 tegels van ieder denkbaar ontwerp verzenden*.

We hebben eveneens gekeken naar bewegwijzering. Ofwel door gebruik te maken van diverse vormen die door middel van een inlay in één tegel passen. Of door gebruik te maken van het Interface modulaire systeem voor het ontwerp van grootschalige patronen.

Meer hulp nodig?
Contacteer ons Concept Design team voor een op maat gemaakt social distancing consult.

Wij kunnen ook op maat gemaakte vormen maken die aansluiten bij uw specifieke wensen, neem hiervoor contact op met uw account manager.

Nieuwsbank banner