Op 1,5 meter

Desinfecteer de lucht met een led paneel

Lucht

Bacteriën en virussen worden onder andere verspreid door de lucht. Zij liften mee op zwevende aerosolen. In gesloten ruimtes, waarin zich meerdere mensen bevinden, vormen deze zwevende aerosolen een bron van besmetting. Een luchtdesinfectie led paneel desinfecteert de lucht en de bron van besmetting wordt gezuiverd

Met onze kennis van licht en verlichting zijn we aan de slag gegaan om een product te ontwikkelen waarmee we een positieve bijdrage kunnen leveren aan deze corona tijd. De wereld is, door het coronavirus, in korte tijd veranderd en hierop zal onze leefomgeving moeten worden aangepast. Voor Condarmatic heeft deze verandering geleid naar een nieuw product gebaseerd op onze vertrouwde led panelen. In dit artikel introduceren wij het C-19 UV luchtdesinfectie led paneel.

De aanleiding hiervoor zijn de vele onderzoeken die hebben aangetoond dat bacteriën en virussen onder andere worden verspreid door de lucht. Volgens deze onderzoeken liften zij mee op zwevende aerosolen en kunnen zodoende geruime tijd in de lucht aanwezig blijven. In gesloten ruimtes, waarin zich meerdere mensen bevinden, vormen deze zwevende aerosolen een bron van besmetting. De uitkomsten van deze onderzoeken en onze expertise in led verlichting hebben we gecombineerd voor de ontwikkeling van een nieuw product. Met het C-19 UV luchtdesinfectie led paneel hebben wij een nieuw product ontwikkeld waarmee de lucht wordt gedesinfecteerd en de bron van besmetting wordt gezuiverd. Tegelijkertijd blijft het uiteraard een led paneel wat het maakt tot een 2-in-1 product.

Het C-19 UV luchtdesinfectie led paneel werkt als volgt:

In het paneel zijn een aantal bestaande reinigings- en desinfecteringstechnieken samengevoegd in één unit. Via de ingebouwde ventilatoren wordt de lucht aangezogen en vervolgens in drie fases gereinigd.

1e fase – Filtering
Grove deeltjes worden uit de lucht gefilterd via een HEPA filter. Dit zijn stofdeeltjes en overige zwevende deeltjes die groter zijn dan 0,5 µm. (0.0005 mm). Bacteriën (0,2 – 0,3 µm) en virussen – zoals o.a. Covid-19 met ca. 0,125 µm – worden dóór dit filter heen gezogen zodat in het filter geen opeenhoping van bacteriën en virussen kan ontstaan.

2e fase – UV-C
Bacteriën en virussen komen in de destructie zone. In de destructie zone worden zij blootgesteld aan UV-C straling met een golflengte van 253,7 nanometer. Dit is een veelvoudig toegepaste en bewezen methode om bacteriën en virussen te elimineren.

3e fase – Fotokatalyse
Als extra bestrijding is fotokatalyse toegevoegd. Fotokatalyse is de reactie tussen Nano Titanium-Dioxide TiO2 en UV-C licht. Hierdoor ontstaat kortstondig de z.g. superoxide-ion O2. Een reactieve zuurstof component die de structuur van micro organisme aantast en ontbindt. Er vindt een afbraak plaats van de cellichamen en endotoxines.

Led en luchtdesinfectie in één paneel

Zoals gezegd is de C-19 hiernaast natuurlijk ook een led paneel met een lichtopbrengst van 4500 lumen. Dit paneel past in een industrieel systeemplafond zoals je veel ziet in o.a. scholen, kantoren en ziekenhuizen en kan tevens als opbouw paneel worden gemonteerd op harde plafonds. De oude panelen kunnen één op één worden vervangen voor dit UV luchtdesinfectie led paneel zonder dat er verdere aanpassingen vereist zijn. Uiteraard is dit paneel zodanig geconstrueerd dat de unit veilig kan worden ingeschakeld terwijl mensen in de ruimte aanwezig zijn. Daarnaast wordt de unit geleverd met een afstandsbediening waarmee de functies afzonderlijk kunnen worden ingeschakeld en geprogrammeerd. Bevat uw systeemplafond nog oude, TL armaturen? De huidige verlichting vervangen door led verlichting is natuurlijk altijd een goed en energiebesparend idee. Met dit gloednieuwe paneel vangt u twee vliegen in één klap. Natuurlijk is het niet zo dat elk armatuur vervangen moet worden voor een UV luchtdesinfectie led paneel. Condamatic helpt u graag met de berekening hiervan. De overige, oude TL armaturen kunnen dan bijvoorbeeld worden vervangen voor onze Galaxy IP44 led panelen. Deze panelen hebben dezelfde uitstraling als het UV luchtdesinfectie led paneel waardoor er één mooi geheel wordt gecreëerd. Deze combinatie zorgt voor een veilige, en schone omgeving die goed is verlicht met energiezuinige led verlichting.

Nieuwsbank banner