Op 1,5 meter

Actieve Luchtreiniger voor in systeemplafonds

Bericht Actieve Luchtreiniger voor in systeemplafonds

Hoe belangrijk schone lucht is, weet iedereen. Een actieve luchtreiniger is een waardevol instrument in de strijd tegen micro-organismen zoals virussen en bacteriën. De luchtreiniger kan eenvoudig in het systeemplafond worden gehangen en via een stekker worden aangesloten op het lichtnet (plug & play). Geen montagekosten, onopvallend, vrijwel geluidloos en met een laag stroomverbruik (20 Watt). De ideale oplossing voor kantoren, scholen, horeca, kappers (en andere contactberoepen), sportscholen enz.

Zó werkt de Actieve Luchtreiniger: de ingebouwde ventilator zuigt de lucht aan waarbij die eerst door een hypoallergeen filter gaat. Daarbij worden stofdeeltjes en pollen uit de lucht verwijderd, waardoor hooikoortsklachten sterk kunnen verminderen. Vervolgens gaat de luchtstroom door een cel waar onder invloed van uv-licht vriendelijke oxidatoren ontstaan.

Deze oxidatoren verspreiden zich in de betreffende ruimte (bijvoorbeeld een klaslokaal) en gaan op zoek naar bacteriën, schimmels en virussen. Zodra een micro-organisme is gevonden onttrekken de oxidatoren waterstof uit het micro-organisme waardoor deze wordt vernietigd. De oxidatoren vallen daarna weer uiteen in water en zuurstof. Ook geuren, gassen en vluchtige organische stoffen worden geëlimineerd. 

De gebruikte oxidatoren zijn onschadelijk voor mens, dier en plant. In vaktermen: de zogenaamde J812 cel heeft een effectiviteit van 99,9% op virussen en bacteriën. Dit blijkt uit testresultaten die zijn uitgevoerd door o.a. overheidsinstanties en onafhankelijke, academische laboratoria. Eén Actieve Luchtreiniger kan de lucht in ruimten tot 200 m3 reinigen.

Kijk voor een eerste indruk naar de introductiefilm:  

https://www.youtube.com/watch?v=YWWf7XbEPTY Voor technische specificaties, meer informatie of bestellingen neemt u contact op met: Dutch Blower, Bedrijvenpark Twente 52, 7602KC Almelo, ln.rewolb-hctud@ofni, tel. 0546 – 57 64 00

Nieuwsbank banner