Nieuwsberichten

90% vindt het weer veilig om naar kantoor te gaan

Bericht 90% vindt het weer veilig om naar kantoor te gaan

70% van de werknemers is van mening dat er ten minste anderhalve meter tussen de collega’s moet zitten. Ook vindt een derde dat er plexiglasschermen tussen de werkplekken geplaatst moeten worden. Het gebruik van plexiglasschermen zou veel huiverige werknemers toch kunnen overhalen om naar kantoor te gaan.

Tijdens de coronacrisis hebben veel bedrijven hun kantoren moeten sluiten en werknemers de mogelijkheid gegeven om vanuit huis of op locatie te gaan werken. Nu de verspreiding van het virus lijkt af te nemen en maatregelen worden versoepeld, wordt het mogelijk om personeel weer terug te laten keren op kantoor. Daar staan wel wat extra maatregelen tegenover. Zo is 77% van de ondervraagden van mening dat het kantoorpand voldoende geventileerd moet worden.

Van het kantoorpersoneel dat niet naar kantoor wil komen, vindt 43% het gebruik van plexiglasschermen wel een maatregel waardoor ze eerder naar kantoor zouden komen. Van jongeren tot 24 jaar zou maar liefst 60% terugkeren naar kantoor bij het gebruik van dergelijke schermen. Onder ouderen is dit 46%.

“Veel werknemers zijn op advies van de overheid en het RIVM noodgedwongen thuis gaan werken. Nu de coronacrisis stukje bij beetje de goede kant op lijkt te gaan, overwegen bedrijven werknemers de mogelijkheid te bieden weer naar hun werkplek te komen”, zegt Jonathan Opdam, Managing Partner Kunststofplatenshop.nl. “Uit ons onderzoek blijkt dat werknemers hiervoor nog wel een aantal wensen hebben. Om werknemers een goede en veilige werkervaring te bieden, doen bedrijven er goed aan om ventilatie, anderhalve meter en plexiglasschermen te garanderen.”

Meer informatie