Thuiswerkservice gezonde én productieve werknemers

Het is een trend die al langer bezig is: voor medewerkers is ‘de zaak’ niet langer meer de enige werkplek. Thuiswerken wint terrein. Maar kan die medewerker thuis over dezelfde faciliteiten beschikken als op kantoor? De medewerker kan het in toenemende mate zelf bepalen.

Hoe zit het met veiligheid in huis, ook op IT-gebied? En voldoen thuiswerkplekken eigenlijk wel aan de actuele arbo-normen? En hoe zit het met de mentale en fysieke gezondheid in deze nieuwe omgeving? Op deze en andere vragen heeft Facilicom nu een antwoord, met een nieuw concept om het werken thuis nét zo plezierig, verantwoord en veilig te maken als op kantoor.

Goed werkgeverschap op afstand

De werkplekken van medewerkers vallen niet meer onder één dak. Toch blijft het belangrijk deze goed te faciliteren. Uit onderzoek blijkt dat een goed uitgeruste werkplek de productiviteit van de medewerker verhoogt. Daarnaast heeft een goed ingesteld bureau en stoel directe invloed op de fysieke gezondheid (denk aan nek- en rugklachten).

Thuiswerk is maatwerk

Iedere organisatie en medewerker heeft zijn eigen wensen als het gaat om een goede (thuis)werkplek. Anders dan op kantoor vraagt dit om individueel aanbod. De medewerker bepaalt. De medewerker kan, binnen een eigen omgeving en vastgesteld budget,  de ideale thuiswerkplek samenstellen.

Verder dan meubilair

Wij geloven dat een goed werkklimaat meer is dan een kwalitatief meubilair, namelijk:

  • Een ergonomische werkplek (incl. meubilair)
  • De juiste apparatuur
  • Kwalitatief hoogwaarde connectiviteit
  • Persoonlijke ondersteuning voor mentale en fysieke fitheid
  • Schoonmaak en hygiëne
  • Veiligheid van data, apparatuur en het huis
  • Koeriersbox (beveiligd, verwarmd en/of gekoeld)

Houd zicht op thuiswerkers met het dashboard
Als werkgever worden thuiswerkende medewerkers optimaal begeleid. Het eraan gekoppelde platform informeert realtime over aspecten als productiviteit, werkgeluk, vitaliteit en betrokkenheid. In één oogopslag af te lezen op een overzichtelijk dashboard.