Real-time en anoniem monitoren van bezettingsgraad

Het gebruik van kantoren door medewerkers zal komende jaren significant veranderen. Facility Managers worden daarom meer en meer afgerekend op het nemen van de juiste beslissingen over werkplekbeheer, onderhoud en inrichting in kantoorpanden. Wat is de impact van corona en technologie op thuiswerken, is het blijvend? Dat weten we op dit moment nog nauwelijks.

De 3D radar innovatie van Husense; een efficiƫnt monitoringsysteem dat weet waar iedereen is zonder inbreuk te maken op de privacy van medewerkers, lost dit probleem structureel op. Facility Managers krijgen real-time online inzichten voor het verbeteren en beheren van hun kantoorlocaties. Met de 3D radar sensor gekoppeld aan het Smart Building Platform kan je menselijke drukte in gebouwen op werkplekken meten.

Het platform stelt je instaat om data te correleren en inzicht te krijgen in de verhouding tussen het aantal aanwezig mensen, het energie verbruik en de kwaliteit van het binnenklimaat. Daarnaast maakt het sysyteem het mogelijk om het kantoor naar vraag te schalen, onze AI leert dit zo efficiƫnt mogelijk te doen. Andere oplossingen als een transformatie naar vraag gestuurde schoonmaak en het volledig anoniem reserveren en monitoren van werkplekken horen ook tot de mogelijkheden.

Doelstelling Innovatie

Volledig anoniem en real-time monitoren van de aanwezigheid van mensen in gebouwen zodat Facility Managers het gebouw kunnen schalen naar bezetting, schoonmaak, naar vraag werkplekken in kunnen huren en overbezetting of juist onderbezetting op tijd kunnen voorkomen. De doelgroep voor gebouwmonitoring met 3D radar en Time of Flight sensoren zijn facility managers van grotere kantoorpanden en beheerders van co-working spaces die vraag gestuurd willen gaan werken.


3D radar oplossing

Een integrale oplossing voor het anoniem en privacy vriendelijk monitoren van de binnenruimte met als basis van 3D Time of Flight sensoren en een eigenontwikkelde 3d radar sensor. De sensor kan aangesloten worden op het energienet voor stroom. De sensor is een volwaardig edge-device dat berekeningen lokaal uitvoert. Het apparaat stuurt met Wifi, ethernetkabel of 5G technologie data naar de Cloud. Daar wordt de data gekoppeld aan andere sensoren in het gebouw en kan real-time gemeten worden hoeveel personen zich waar op welk moment bevinden. Installeren is eenvoudig, configureren gebeurt op afstand. Het Cloudplatform is volop in ontwikkeling, van nu al volop inzicht naar in de toekomst efficiency door AI-voorspellingen. Zo combineren we data met metingen van energie verbruik en binnenklimaat waarmee gebouwen kunnen opschalen naar betere bezetting en daarmee een energiereductie tot wel 35% realiseren.