Gobo-projector zorgt voor veilige werkplek

Een veilige werkplek is voor elk bedrijf topprioriteit. Veiligheidssignalering in bijvoorbeeld magazijnen, productielocaties en parkeerplaatsen maken daar deel van uit. Nu wordt dat vaak met tape en verf op de grond aangebracht. Dit vergt echt veel onderhoud. Met een gobo-projector kunnen (onderhouds)kosten worden voorkomen.

Tape en verf zijn gevoelig voor slijtage waardoor de veiligheidssignalering regelmatig moet worden vervangen. Met gobo-projectie is dat verleden tijd. De afbeelding of tekst wordt op de grond geprojecteerd met een LED-projector: geen slijtage meer dus. Als de situatie verandert is er geen probleem, de verlichtingsarmatuur kan dan eenvoudig weer op een andere plek geïnstalleerd worden.

Bewegingsmelder

Eventuele gevaarlijke situaties worden dankzij een gobo-projector zelfs extra zichtbaar door gebruik te maken van bewegingsmelder. Rijdt er een heftruck langs een melder, dan wordt een afbeelding weergegeven met een waarschuwing. Zo worden alle aanwezigen erop geattendeerd dat er een heftruck aankomt en zijn ze extra alert.

Een gobo-projector is een soort diaprojector. Er wordt een dia van glas of metaal gemaakt met de gewenste afbeelding of tekst. Deze wordt in het LED-verlichtingsarmatuur geplaatst en kan worden weergegeven op de grond en muur. De projector kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is eenvoudig te installeren.

Voordelen van een gobo-projector

  • Onderhoudsvrij en geen slijtage
  • Lage en geen terugkerende kosten
  • Hoge zichtbaarheid
  • De afbeelding en tekst zijn eenvoudig te vervangen