Geen kopzorgen meer over onderhoud

In het installatiewater van verwarmingssystemen in utiliteitsgebouwen en appartementencomplexen komen nog te vaak en te veel vuildeeltjes voor. Met een zelfreinigende magnetische vuilafscheider is dit op te lossen.

De zelfreinigende magnetische vuilafscheider van Caleffi is voor toepassing in hydraulische installaties, vnl. van utiliteitsgebouwen, om vuil en andere onzuiverheden volledig te verwijderen.

In het installatiewater van verwarmingssystemen in utiliteitsgebouwen en appartementencomplexen komen nog te vaak en te veel vuildeeltjes voor. Ophopend magnetiet, roest, kalk en bacteriën zorgen niet alleen voor een verminderde warmteafgifte, maar kunnen zich ook ophopen op diverse plekken in de installatie. Bijvoorbeeld in radiatorventielen, op driewegkleppen en in circulatiepompen, waar de doorstroming van het water wordt belemmerd, slijtage bevorderen en storingen veroorzaken.

De DIRTMAGCLEAN® gaat hiermee de strijd aan en kan zowel proactief als in reeds vervuilde installaties worden ingezet. De vuilfilter vangt maximaal en progressief vuil op, tot 2 μm, terwijl metalen deeltjes met de hoogte efficiëntie worden afgescheiden door de magneten in de bodem van het lichaam. Met als resultaat een volledig gereinigde installatie.
Het apparaat reinigt zichzelf op regelmatige tijdstippen volgens een vooraf ingesteld programma of wanneer een bepaalde mate van verstopping automatisch wordt opgemerkt.

Om vervuiling uit het installatiewater te halen, zijn eerder diverse efficiënte reinigingstoestellen op de markt geïntroduceerd. Echter kennen deze toestellen hun technische beperkingen. Zo kunnen ze slechts voor een bepaald type systeem worden ingezet en/of blijkt het vuilfilter niet doeltreffend om álle onzuiverheden te verwijderen.
Magnetische vuilafscheiders zijn de afgelopen jaren wél zeer bijzonder succesvol gebleken, omdat zij zelfs de kleinste vuildeeltjes kunnen vasthouden. De enige beperking bij deze vuilafscheiders tot op heden is dat ze hun taken in opeenvolgende stappen uitvoeren.

Bij het ontwerp van de DIRTMAGCLEAN®, de meest recente geautomatiseerde vuilafscheider met elektronische aansturing, werd er alles aan gedaan om ook deze tekortkoming weg te werken.
Daardoor beantwoordt het aan de uiterst hoge reinigingsnormen, en integreert tegelijkertijd ook alle voordelen van de diverse componenten én beperkt menselijke tussenkomst.

Dankzij de DIRTMAGCLEAN® wordt de cv-installatie volledig gereinigd, terwijl de drukval op een aanvaardbaar niveau blijft. Zodra het water uit de werkruimte is afgevoerd, beginnen de binnenste filterelementen te roteren. Uiterst krachtige waterstralen en borstels verwijderen het oppervlaktevuil, dat terechtkomt in een opvangreservoir en efficiënt wordt afgevoerd.
Vervolgens wordt de DIRTMAGCLEAN® automatisch bijgevuld met water, tot de vereiste systeemdruk wordt bereikt.

DIRTMAGCLEAN® serie 5790

  • Voor toepassing in hydraulische installaties om vuil en andere onzuiverheden uit het circuit te verwijderen, pro-actief maar ook in reeds vervuilde installaties vnl. in utiliteitsgebouwen (scholen, RVT, ziekenhuizen, etc.)
  • De vuilfilter vangt maximaal en progressief vuil op, terwijl metalen deeltjes met de hoogste efficiëntie worden afgescheiden door de magneten in de bodem van het lichaam.
  • Reinigt zichzelf op regelmatige tijdstippen volgens een vooraf ingesteld programma of wanneer een bepaalde mate van verstopping automatisch wordt opgemerkt.