Een must have in de schoonmaak: UV-C desinfectiebox

UV-C licht desinfecteert. Het wordt al jarenlang gebruikt bij waterzuivering en in de voedselproductie. Ook voor gespecialiseerde kantoorreiniging kan dit worden ingezet, bijvoorbeeld om laptops, telefoons, toetsenborden en andere kantooritems eenvoudig, snel en grondig te desinfecteren. 

Ter Hoeven & Partners (THP) ontwikkelde hiervoor Happy Clean Box, waardoor iedereen op elk gewenst moment zelf effectieve desinfectie kan toepassen. Het streven is dat de box tot de standaard schoonmaakuitrusting van alle bedrijven en instanties gaat behoren. Elk bedrijf heeft een stofzuiger in de kast staan. UV-C desinfectiebox moet daar binnenkort naast komen te staan. Het is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld scholen, hogescholen en universiteiten in verband met de schoolexamens. Die gaan natuurlijk gewoon door en veel examens worden op de computer gemaakt. De box past precies over een toetsenbord, dus de box kan door scholen gebruikt worden om na ieder examen de werkplek te ontsmetten. Ook tijdens de recente verkiezingen werd op tientallen plekken gebruik gemaakt van de desinfectiebox.

Hoe werkt de UV-C desinfectiebox?

Deze box bevat krachtige UV-C lampen die voorwerpen (toetsenbord, computermuis, laptop, smartphone, pasjes) binnen 30 seconden desinfecteren. Dit betekent dat 99,999% van de bacteriën, virussen en schimmels op het voorwerp inactief wordt. Inclusief het SARS-Cov2 virus die de ziekte COVID-19 veroorzaakt, blijkt uit onderzoeksgegevens.