Desinfecteren en reinigen op basis van melkzuur

Door COVID-19 werden desinfectiemiddelen veelvuldig ingezet om de werk- en thuisomgeving te ontsmetten. Vaak zijn desinfectiemiddelen gemaakt op basis van chloor, alcohol of bevatten gevaarlijke VOC’s. Dit kan een negatief effect hebben op de schoonmaker, het oppervlak en de binnenluchtkwaliteit. Een spray op basis van melkzuur is de oplossing.

Greenspeed ontdekte dat een effectief desinfectieproduct 100% plantaardig kan zijn en bedacht Lacto Des, een spray op basis van melkzuur. Door melkzuur te gebruiken, is het veilig in gebruik en brengt het geen schade toe aan het milieu. Het product is bovendien biologisch afbreekbaar. Met de spray ben je er zeker van dat je oneindig veel kan reinigen en ontsmetten zonder de gezondheid te schaden. Én je dood er 99,99% van de bacteriën, gisten en virussen met een envelop mee in 5 minuten*. Het product is ook toepasbaar op oppervlakken die in contact komen met voedsel. De productie draait op hernieuwbare energie in een ecologische fabriek met een groendak. En ook de verpakking is milieuvriendelijk want die bestaat uit gerecycled plastic en plastic op basis van suikerriet en is volledig recycleerbaar.

* Bactericide volgens EN 1276 en EN 13697 (5 min.), gistdodend volgens EN 1650 en EN 13697 (5 min) en virucide (enkel getest tegen influenza A/H1N1) volgens EN 14476 + A1 (5min). Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.