Coronaveilig de bierglazen reinigen

Een perfect biertje tappen lijkt niet ingewikkeld maar daar komt meer bij kijken dan je aanvankelijk zou denken. Niet alleen het tappen zelf moet goed gebeuren maar ook het glas moet onbeschadigd en perfect schoon zijn. 

Het reinigen van bierglazen doet men het beste in de spoelbak, normaal laat men de waterkraan langzaam lopen en voegt dan handmatig zeep toe. Een speciaal systeem neemt deze taken over en voegt alleen water en zeep toe als dat nodig is. Hierdoor worden de glazen altijd gereinigd in de optimale omstandigheden met als resultaat een perfect getapt biertje.

Kwaliteit

Als een glas beschadigd of vies is dan verdwijnt het koolzuur uit het bier en zakt de bierschuimkraag snel in met als gevolg een dood biertje. Dit is ook de reden dat bierglazen nooit in de vaat- of glazenwasser mogen, deze apparaten werken met sterke chemicaliën en hoge temperaturen waardoor het glaswerk beschadigd raakt. De beste manier om bierglazen te reinigen is in de spoelbak. Het systeem meet met sensoren hoeveel glazen er worden gespoeld en doseert op basis daarvan automatisch water en zeep aan de spoelbak. Het systeem maakt gebruik van zeep die speciaal ontwikkeld is om uitstekend te reinigen bij lagere temperaturen. Op deze manier kan men snel de bierglazen reinigen met elke keer een perfect getapt biertje als resultaat.

Duurzaam

De normale lopende waterkraan kan worden dichtgedraaid, het  systeem doseert namelijk alleen water wanneer dit ook nodig is. Dit levert een gemiddelde besparing op 240.000 liter per jaar. Afhankelijk van de gemeente bespaart dit al snel 600 euro per jaar op de waterrekening.

Corona

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er veel vragen rondom besmetting van het coronavirus via het glaswerk. We weten dat zeep een uitstekende manier is om het virus onschadelijk te maken maar hoe zit dat met het reinigen van glaswerk. We hebben daarom een extern Laboratorium (EuroFins) het spoelwater van een AquaFox systeem laten testen. Het spoelwater bestaat uit water met daarin opgelost de speciale zeep. Voor deze test is een monster van het spoelwater genomen waaraan het coronavirus is toegevoegd. Wat bleek? Na 15 seconden is 99,99% (log 4) van het aanwezige coronavirus onschadelijk gemaakt.