Blogs

Zorg voor een gezonde werkvloer met superfoods

Door Hedser de Boer

Als werkgever heb je het liefst dat jouw werknemers in een blakende gezondheid verkeren. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor jou. Zijn je werknemers gezond en vitaal, dan hebben ze namelijk meer plezier in hun werk, zijn ze minder gauw gestrest en zijn ze productiever. Bovendien zijn gezonde werknemers minder vaak ziek. Het levert jou als werkgever dus alleen maar voordelen op om een gezonde levensstijl aan te moedigen onder je werknemers.

Hoe oefen je dan als werkgever invloed uit op de gezondheid van je werknemers? Dit kan bijvoorbeeld via de kantine of restaurant van je bedrijf. Door hier gezonde etenswaren te presenteren, kun je direct de eetgewoonten van je collega’s beïnvloeden. Ooit gehoord van superfoods? Superfoods zijn dé ideale voedingsmiddelen om werknemers gezonder te laten eten in het bedrijfsrestaurant.

Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn voedingsmiddelen die erg rijk zijn aan voedingsstoffen die een positieve invloed hebben op je gezondheid, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Volgens het Voedingscentrum bestaan er eigenlijk geen superfoods, omdat er geen enkel voedingsmiddel is dat alle essentiële voedingsstoffen bevat die een mens nodig heeft. Maar dat betekent niet dat er geen voedingsmiddelen zijn die ontzettend rijk zijn aan bepaalde goede voedingsstoffen en daarom je gezondheid bevorderen. Wat er over het algemeen onder superfoods verstaan wordt, zijn producten die minimaal twaalf eigenschappen bevatten die bijdragen aan een betere gezondheid. Denk aan eiwitten, vitamines, aminozuren, antioxidanten et cetera. Dit terwijl de meeste etenswaren er maar maximaal drie hebben.

Als je regelmatig superfoods eet, dan heeft dat een positief effect op je gezondheid. Je verkleint namelijk de kans op hart- en vaatziekten en depressies, je creëert ermee een gezonder gewicht en je verhoogt je libido. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden!

Welke soorten superfoods zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten voedingsmiddelen die je onder de superfoods kunt rekenen. Daarom vind je hieronder een lijstje met voorbeelden van producten die je in de bedrijfskantine zou kunnen presenteren:

  • Granola
  • Muesli
  • Quinoa
  • Bessen
  • Vijgen
  • Dadels
  • Amandelen
  • Walnoten
  • En nog veel meer
Het ene superfood is het andere niet

Ondanks dat in principe alle superfoods gezond zijn, bestaan er zeker verschillen tussen superfoods onderling. Ben je namelijk op zoek naar de meest gezonde superfoods, zorg er dan voor dat je kiest voor biologische superfoods die rauw, onbewerkt en ongebrand zijn. Deze zijn niet tot een te hoge temperatuur verhit of op een andere manier bewerkt. Hierdoor blijven zoveel mogelijk vitamines, mineralen en enzymen behouden. En ze zijn ook nog eens extra smaakvol. Wil je dus je werknemers stimuleren om een gezonder eetpatroon te hanteren? Vul dan je bedrijfsrestaurant of –kantine met reuzegezonde superfoods.

Meer informatie