Nieuwsberichten

Raak uw afvalbak niet meer aan!

Door Kenneth Meirlaen

Sinds het begin van de corona-pandemie is een goede hygiëne belangrijker dan ooit tevoren. Ook na Covid zal hygiëne een belangrijke rol blijven spelen. Onder andere bij het verwijderen van afval is men best bijzonder voorzichtig. Het desinfecteren van afvalbakken is een must, het vermijden van contact met de afvalbak is nog beter.

Om aan deze behoefte tegemoet te komen, zijn er contactloze oplossingen. Deze afvalbakken zijn voorzien van een sensor. Ideaal op plaatsen waar de afvalbak door meerdere personen gebruikt wordt. De automatische opening en sluiting zorgt voor een betere hygiëne.  De afvalbakken met sensor zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten, met een inhoud van 6 tot 35 liter.

Hoe werkt het?

Ga met uw hand over het deksel van de afvalbak en hij opent vanzelf zodat u uw afval kunt  weggooien zonder de afvalbak aan te raken. Na vijf seconden sluit het deksel weer langzaam automatisch. Een display geeft aan hoeveel seconden er al verstreken zijn. De sensor en het display werken op batterijen.

Praktisch rechthoekig design

De buitenkant van de afvalbak is van geborsteld roestvrij staal. Dit materiaal zorgt voor een hoogwaardige uitstraling en laat geen vingerafdrukken zien. Praktisch, want ondanks de sensor functie moet elke afvalbak op een bepaald moment geleegd worden. De rechthoekige vorm is zowel praktisch aan de buitenzijde als aan de binnenzijde. Enerzijds past hij in verschillende hoeken van de kamer, zonder al te veel plaats in te nemen. Anderzijds kunnen er aan de binnenkant ook grotere stukken afval gegooid worden.

De kunststof binnenemmer heeft een handvat om gemakkelijk te kunnen verwijderen en afvalzakken kunnen onder de rand van de emmer worden vastgezet om te voorkomen dat ze wegglijden. Zowel de buitenzijde als de binnenemmer zijn gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren.

Toepassingsgebieden

De kleine modellen zijn geschikt voor bureau- en badkamerafval. De grotere modellen zijn ideaal voor alledaagse afvalverzameling of als prullenbakken op kantoor. Met hun tijdloze en toch moderne roestvrijstalen behuizing passen ze in elke omgeving: kantoren, cafetaria’s, kantines, keukens, artsenpraktijken, bejaardentehuizen en particuliere huishoudens.

Meer informatie