Nieuwsberichten

Kwaliteit schoonmaak scholen gewaarborgd

Door Pam Braun

Sinds medio 2018 verzorgt Dolmans Schoonmaak Diensten het dagelijks en periodiek schoonmaakonderhoud, de glasbewassing en het groot vloeronderhoud van twaalf basisscholen van Stichting Voila en Het Christal van CorDeo scholengroep. In het bijbehorend aanbestedingstraject kwam Dolmans als beste schoonmaakpartij uit de bus.

Wichert Eikelenboom, lid College van Bestuur: “Ik heb Dolmans leren kennen als een professionele partner. De verwachtingen naar het nieuwe contract zijn hooggespannen, de komende vier jaar verwacht ik dat de kwaliteit van de schoonmaak op het zelfde niveau kan blijven.”

De overeenkomst wordt afgesloten voor vier jaar en omvat 12 basisscholen in Leusden en Achterveld. Centraal in de opdracht staat naast het leveren van schoonmaakkwaliteit ook het in stand houden van de tevredenheid. Deze thema’s kwamen ook duidelijk naar voren in het voorstel. Jos van Dijk, Operationeel Directeur bij Dolmans Schoonmaak Diensten: “Vooral ons  implementatieplan en vloeren-paspoort zijn erg goed ontvangen. Met onze medewerkers gaan we er voor zorgen dat alle locatiegebruikers van Stichting Voila en Het Christal van CorDeo scholengroep prettig werken. Met een schoon bureau, een schoon toilet, frisse entree en aula, zo kunnen zij zich goed concentreren op hun eigen werk.”

Stichting Voila

Stichting Voila is de grootste onderwijsorganisatie in Leusden met één nevenvestiging in Achterveld. Wat Voila uniek maakt in onderwijsgevend Nederland is dat zij vier identiteiten vertegenwoordigt: katholiek, openbaar, protestants-christelijk en confessioneel. Na een zorgvuldig proces zijn het

Protestants Christelijk, Katholiek en Openbaar primair onderwijs in Leusden per 26 augustus 2009 gefuseerd tot één samenwerkingsbestuur: Verschillend Onderwijs in Leusden Achterveld (kortweg Voila).

CorDeo scholengroep

De CorDeo scholengroep bestaat sinds 1 januari 2017 en komt voort uit een fusie tussen verenigingen HAAL en Veluwe Plus. De scholen van de CorDeo scholengroep bieden onderwijs vanuit de evangelische en gereformeerde grondslag. “Met de naam laat CorDeo zien dat het hart (Cor) heeft voor kinderen en voor het onderwijs, vanuit de liefde van God (Deo)”, vertelt bestuurder Arnoud Messelink. “De vereniging handelt vanuit het motto ‘leren in vertrouwen’ en heeft tot doel elke leerling goed en christelijk onderwijs te bieden.”

Dolmans
Dolmans is zestig jaar geleden begonnen als schoonmaakbedrijf maar doet inmiddels veel meer dan dat. Met zo’n 2.000 medewerkers vormt zij een groep van specialisten die net een stapje extra zet voor duizenden klanten als het gaat om schoonmaak, calamiteiten, asbest sanering, facility management en specialistische reiniging. De Dolmans Groep bestaat uit: Dolmans Schoonmaak Diensten, Dolmans Calamiteiten Diensten, Dolmans Specialistische Reiniging, Dolmans Facility Management en Dolmans Milieu Techniek. De Dolmans Groep biedt een landelijke dekking met 21 vestigingen waarbij het hoofdkantoor gevestigd is in IJsselstein en waar nodig samengewerkt wordt met zusterbedrijven Trition en QBuild.

Foto van links naar rechts: Ondertekening van de overeenkomst door Wichert Eikelenboom (lid College van Bestuur Stichting Voila) en Ronald Boesjes (Commercieel Directeur Dolmans Schoonmaak Diensten).