Nieuwsberichten

Micromarket ook in bemande variant

Door Anouk Liebers

De micromarket als alternatief voor het bedrijfsrestaurant is enorm in opkomst. Sterker nog: hij is bijna niet meer weg te denken als we het hebben over de (nabije) toekomst van catering. De populariteit van het 24/7 aanbieden van vers eten en drinken groeit elke dag.

De onbemande variant zien we al een tijdje, maar er wordt opgemerkt dat er meer en meer behoefte is aan een stukje service en hospitality. De Pura Go micromarket bijvoorbeeld wordt op dit moment het meest weggezet in de bemande variant. Opdrachtgevers willen toch méér dan een onbemande shop zij willen service bieden aan werknemers, dat zien we nu echt als trend. Vooral bedrijven die vóór de lockdown nog een full service bedrijfsrestaurant in huis hadden, vinden de stap naar een onbemande micromarket te groot. Van de micromarkets die op dit moment operationeel zijn, maar ook de locaties die binnenkort worden opgestart, betreffen de meeste een bemande variant. Opdrachtgevers geven aan dat ze medewerkers graag willen voorzien van een verse kop soep, een vers bereid broodje en vooral de extra service wordt als grote toevoeging gezien.

Het grote voordeel ten opzichte van een bedrijfsrestaurant is dat een micromarket 24/7 geopend is en met een stukje bemensing in niets meer onderdoet voor een bedrijfsrestaurant. Nu thuiswerken eerder regel dan uitzondering is, is een micromarket dé oplossing. Een micromarket is schaalbaar, er is minder derving er is minder inzet van uren nodig en er kan een uitgebreider assortiment aan worden geboden.

Meer informatie