Nieuwsberichten

‘In nieuwbouw direct een digitaal sluitsysteem’

Zuyd Hogeschool heeft geleerd van oudere panden. Bij het nieuwe gebouw doen we het meteen goed en zijn we flexibel zodat we in de toekomst niet weer met een schone lei hoeven te beginnen.

Binnen vastgoedportefeuille van 11 panden in beheer van de Zuyd Hogeschool, is de nieuwbouw in Sittard een uitzondering. De lessen die in de oudere schoolpanden ten aanzien van sleutelbeheer zijn geleerd, worden toegepast op de schone lei die locatie Ligne is. In de regel worden scholen en onderwijsinstellingen beveiligd met mechanische sluitsystemen, aangevuld met een kostbaar toegangscontrolesysteem. “De uitdaging was om in controle te blijven over het eigen sluitplan. Met mechanische cilinders en sleutelverlies was de veiligheid al snel een groot vraagteken,” aldus de beheerder van Zuyd Hogeschool. Met alle kennis en ervaring uit de eerder panden, is bij de nieuwbouw meteen gekozen voor een digitaal sluitsysteem met een eenvoudig, op afstand te beheren toegangssysteem. Binnen de het schoolgebouw bevinden zich ook de Domijnen (Museum en Filmhuis). Samen met de bibliotheek aan de overkant van de straat zijn 142 cilinders geïnstalleerd en 217 sleutels met ingebouwde chip in omloop.

Is uw sluitplan net zo flexibel als de veranderingen binnen de organisatie? Medewerkers komen en gaan waardoor sleutels kwijt raken, ruimtes wijzigen in gebruik, personeel veranderd van functie en heeft toegang tot andere kamers nodig. Met een digitaal sluitsysteem kunnen toegangsrechten op een sleutel op afstand gewijzigd worden. Bij veranderend gebruik zijn toegangsrechten snel aangepast. Bij verlies hoeft niet de cilinder vervangen te worden en iedere docent een nieuwe sleutel te krijgen maar wordt simpelweg de verloren sleutel op afstand onklaar gemaakt.

Wanneer je al in nieuwbouw kiest voor een digitaal sluitsysteem voorkom je investeringen (en naderhand kapitaalvernietiging) in mechanische cilinders en een kostbaar toegangscontrolesysteem dat later niet veilig of flexibel genoeg blijkt. Ook voorkom je met het in energie zelfvoorzienende systeem aanlegkosten van bekabeling.

Nieuwsbank banner