Nieuwsberichten

ISDN-vervanging hoeft niet duur te zijn

Door Titia Olieman

Wist u dat de AVG al in mei 2016 in werking is getreden? En vrijwel iedereen kwam pas vlak voor mei 2018 in actie. Wij zien een parallel. In april 2017 kondigde KPN aan dat vanaf 1 september 2019 enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN niet meer beschikbaar zullen zijn.

Belcentrale is daarom momenteel volop bezig met de transitie van klanten op het traditionele netwerk naar VoIP. En wat blijkt ook in dit geval: veel bedrijven willen dit het liefst uitstellen en zoeken naar alternatieven.

Waarom?
„Telefonie is om te beginnen niet iets waar Mkb’ers veel tijd in willen steken”, weet salesmanager Kevin van der Lindt van Belcentrale. „Zolang het werkt is alles best. Zo’n gedwongen overstap is daarom natuurlijk iets waar geen enkele ondernemer op zit te wachten. Daarbij speelt er nog meer. Tel maar eens bij elkaar op wat het kost om alle apparatuur die gebruik maakt van ISDN-verbindingen te vervangen. Pin-terminals, telefooncentrales, alarmsystemen, deur en hek-openers zijn in veel gevallen niet uitgerust om via een ander signaal verbonden te worden. En los van de kosten voor vervanging word je ook meteen gedwongen om je te verdiepen in nieuwe modellen, andere opties en mogelijkheden. Er zijn maar weinig mensen die dat als hobby hebben.”

Oplossing
„Belcentrale is volop bezig met digitalisering van de telecom van enorm veel MKB-klanten. En voor bedrijven die vooralsnog de digitalisering willen uitstellen hebben we óók een oplossing: een analoge telefoonadapter (ATA). We installeren één apparaat met één centrale die tussen de internetmodem en de bestaande ISDN-centrale wordt geplaatst. Het signaal wordt beide kanten op vertaald. Zo kan je dus je bestaande apparatuur behouden en ben je er zeker van dat ook na september 2019 alles blijft werken. De eenmalige investering voor deze handige tussenoplossing is 200 tot 250 euro”, aldus Van der Lindt.

Meer informatie