Nieuwsberichten

Hoe vloeren weer veilig en hygiënisch te maken

Bericht Hoe vloeren weer veilig en hygiënisch te maken

Hoe gaan onze gebouwen weer veilig en hygiënisch open voor meer en meer publiek? Omdat er zoveel informatie rondgaat, veel nuttige informatie, maar soms zelfs tegenstrijdige of onware informatie, hebben twintig internationale, gespecialiseerde partners de handen ineengeslagen om ee n onafhankelijk kennisplatform te realiseren voor deze facility professionals. 

Building Up! Kennis platform over hoe vloeren weer in een veilige en hygienische staat gebracht kunnen worden.

Building Up is een initiatief van Progenta, een bedrijf dat al 30 jaar actief is in vloeronderhoud. “We merken dat, nu meer dan ooit, er veel vragen leven bij bijvoorbeeld facility managers, die verantwoordelijk zijn voor de hygiëne van de vloeren in een gebouw.” “Hoe pak ik dit nu aan en wanneer is (en blijft) het veilig genoeg voor de mensen die in steeds grotere aantallen weer gaan verblijven in mijn gebouw?” Aldus; Marijn van Dijkhuizen van Progenta. 

Omdat er zoveel informatie rondgaat, veel nuttige informatie, maar soms zelfs tegenstrijdige of onware informatie, (over bijvoorbeeld alleen al de (on)mogelijkheden rondom het desinfecteren van vloeren) heeft Progenta met inmiddels bijna 20 internationale, gespecialiseerde partners de handen ineengeslagen om een onafhankelijk kennis platform te realiseren voor deze facility professionals. Partners die meewerken zijn onder andere; Interface, Kvadrat, Modulyss en EW Facility Services.

Building Up biedt iedereen die worstelt met de verantwoordelijkheid voor de hygiënische veiligheid binnen een gebouw een startpunt. Een bron van onafhankelijk advies. De focus ligt daarbij op vloeren en meubilair. Het biedt een compleet overzicht van alle relevante kennis en mogelijkheden op dit gebied en welke stappen je kunt of moet nemen. (of welke eigenlijk helemaal niet nodig zijn!) Alle gedeelde kennis wordt eerst op feitelijke waarheid getoetst, door veiligheidsexperts. Daarbij zijn adviezen gebaseerd op protocollen van het OSB en RIVM.

Alle kennis is gestructureerd verzameld en bereikbaar op Building Up. De site wordt deze week gelanceerd en blijft een dynamisch platform waar ook steeds de nieuwste inzichten en informatie gedeeld zal worden. De site zal binnenkort ook in het Engels beschikbaar zijn en er volgen meer talen. 

In het kader van Building Up wordt door de partners tevens een Building Up online seminar georganiseerd, waar vloer specialisten live hun kennis zullen delen en alle vragen op dit gebied zullen beantwoorden.

  

Meer informatie