Nieuwsberichten

Handgemaakte verlichting een echte eye-catcher

Door Jozé ten Have

De entree of de vide van een kantoor of bedrijf vraagt vaak naar een Eye catcher. Door de jaren heen hebben we grote als kleine lampen, blikvangers of functionele verlichting voor diverse kantoren en bedrijven gemaakt.

Dit lichtobject is een eyecatcher voor de entree oftewel vide van het kantoor van Produlab. Deze lamp is de vide verlichting en is 6 meter lang. De lamp heeft in totaal 44 stuks 1 Watt powerled’s met een lens in verschillende doorsneden. Omdat de ruimte meer langwerpig is zijn er ovale ringen gebruikt en ook het “rozet” is ovaal. de lamp parelt omlaag en sprankelt door het licht en het gebruik van glas en RVS. overdag vangt de lamp meer licht van buiten en zodra het donker wordt zie je de lamp oplichten en zijn licht verspreiden.

Grote hanglamp in vide, led bogen met kristal

Het idee om bogen te maken met daarin Led was een ultiem ontwerp voor deze videlamp. Deze minimalistische villa werd door 123 DV architecten ontworpen en moest aan alle eisen van duurzaamheid en energiezuinig voldoen. Ook moest de videverlichting ruimte laten voor de moderne  kunst aan de muren van deze hal. Daar was maar één ontwerp voor nodig, een ultiem ontwerp, dat door de kunstminnende en creatieve eigenaren ook direkt werd goed bevonden. Een modern en tijdloos lichtobject.
Ondertussen is dit ontwerp vaker toegepast, zoals in het kantoor van RIZ bouw in IJsselstein en het kantoor van Sensemakers Almere.