Nieuwsberichten

Eerste digitale liftboek gecertificeerd

Liftboek

Bij iedere lift hoort verplicht een liftboek. Nu is dat traditionele liftboek meestal nog gewoon een ouderwetse papieren versie. Die wordt bijgewerkt met een pen. Voor veel gebouweigenaren, beheerders, adviseurs en liftonderhoudsbedrijven zou het veel effectiever en efficiënter zijn als dit liftboek gewoon online te raadplegen is. En nog beter zou het zijn als het liftboek veel meer informatie zou bevatten van andere systemen van het liftonderhoudsbedrijf en/of de keuringsinstelling.

Certificeren van het liftboek garandeert veiligheid

De wet stelt allerhande eisen aan het liftboek. Vooral op het gebied van betrouwbaarheid. Nu de wereld van liftonderhoud gaat digitaliseren is er ook betrouwbaarheid en transparantie nodig op het gebied van data-vraagstukken. Het certificaat van Liftinstituut voor het digitale liftboek van Liftinsight is mede daarom een doorbraak omdat het objectief bewijst en garandeert dat er wordt voldaan aan alle wet- en regelgeving. Veilige opslag van data, bescherming tegen hacken, transparantie in architectuur, waarborging van rechten

bij verkoop van een gebouw, of wisselen van onderhoudsbedrijf en opslag van storingen, keuringen, modificaties en ongevallen.

Scope van het certificaat

De certificatie betreft de liftboekfuncties, en specifiek, het register van onderhoud, storingen, keuringen, modificaties en ongevallen in de applicatie Liftmanager®, waar de wetgeving eisen aan stelt. De overige zaken zijn buiten de scope gebleven.

Meer informatie