Nieuwsberichten

Onbrandbare seal voor lekkende CLV-systemen

Met het verbod op VR-ketels maakte de  HR-(hoge rendement) ketels zijn intrede, echter voldoen de huidige CLV-systemen niet meer omdat er tijdens het stoken met een HR- ketel zure condens vrijkomt, welke de systemen aantasten en zelfs beton oplossen. Een onbrandbare seal aanbrengen kan daar verandering in brengen.

Een CLV rookgasafvoersysteem ook wel Combinatie-Luchttoevoer-Verbrandingsgasafvoersysteem genoemd is vaak te vinden in appartementencomplexen / gestapelde woningbouw. Bij een CLV systeem zijn meerdere ketels gekoppeld aan één gemeenschappelijk afvoerleiding. Verse lucht wordt vanaf het dak aangezogen naar binnen via de buitenbuis en de rookgassen worden uitgeblazen via de binnenbuis naar het dak.

In de jaren 70 werden deze CLV systemen volop toegepast en waren geschikt voor de VR-verwarmingsketels. Met het verbod op VR-ketels maakte de  HR-(hoge rendement) ketels zijn intrede, echter voldoen de huidige CLV-systemen niet meer omdat er tijdens het stoken met een HR- ketel zure condens vrijkomt, welke de systemen aantasten en zelfs beton oplossen. Een onbrandbare seal aanbrengen kan daar verandering in brengen. RZ-Ecoseal maak in de bestaande binnenbuis een nieuwe buis welke onbrandbaar is en dicht lekkende gaten  en scheuren (tot 5 mm)  welke de storingen van de Cv-ketels veroorzaken.

Op dit moment lopen er al 2 jaar duurzaamheidstesten bij Intergas te Coevorden. Ook is RZ-Ecoseal uitermate geschikt voor het sealen van asbest kanalen (samenwerking SGS Search)en voor shuntkanalen en schachten om deze luchtdicht en onbrandbaar te maken.

Nieuwsbank banner