Nieuwsberichten

Akoestisch probleem vraagt om een zachte oplossing

Door Jan Grolleman

Het  huidige aanbod van akoestische panelen wordt gekenmerkt door de focus op de functionaliteit. Niet altijd is er voldoende oog voor de match die het heeft of juist niet heeft, met de ruimte waar het voor bestemd is. Evenals het effect op de gebruiker. In de eendimensionale gerichtheid op functie blijft de esthetische kwaliteit en tactiele hoedanigheid van het materiaal zelf achterwege.

Wij bepleiten een inclusieve product benadering. Niet slechts de oplossing van een hinderlijk  akoestisch probleem, maar het streven naar het samengaan van aard van het gebruikte materiaal, de vormgeving van het product en de ruimte waarin de toepassing plaatsvindt. En last but no least de absorptiewaarde van het materiaal.

 _Ruimte en Toepassing.

De werkomgeving betekent voor veel mensen een acht uur durende verblijfsruimte. Niet vreemd als de akoestiek als eerste om probleemoplossing vraagt. De vormgeving van de panelen ACOUSTIC STIX is erop gericht dat vorm en functie samengaan. Dus zacht in geluid vraagt om zacht en aaibaar materiaal. Zacht in geluid vraagt ook om positieve associaties. De wereld buiten het gebouw, zoals de natuur het landschap en het bos.  

_De Maat en de Ruimte.  

De vormgeving vraagt om flexibiliteit, zelf de regie namen, de maat aanpassen bij de ruimte.

Het vraagt ook om iets persoonlijks, waarin het functionele van de ruimte en de huiselijkheid van de  huiskamer elkaar ontmoeten. De samenstelling in kleur, associatieve of afbeeldingen worden custom made samengesteld in elke verticale of horizontale samenstelling. Door het modulair systeem en de eenvoudige bevestiging aan de wand kan het snel geplaatst en eventueel gewisseld worden.

_Het Bos.

Oorsprong van het werk is de associatie met het bos. Verhalen die spelen of zouden kunnen spelen; associaties, geheime ontmoetingen en verborgen mythen. Het bos geeft zich nooit helemaal prijs. Een mooie plek om te zijn, maar ook altijd spannend en soms zelfs gevaarlijk. Het bos is nooit alleen: de vogels laten zich horen; ze vliegen van tak naar tak en verdwijnen plotsklaps in de lucht boven ons.

_De Collectie.

Er is geen bestaande collectie. De panelen kunnen in 26 kleuren worden geleverd en worden uitsluitend op bestelling geproduceerd in de afmetingen 60 x 60 cm of daar een deel van.

_Handmade & Sociaal.

Ons land kent veel inwoners die zich, door welke oorzaak dan ook, buiten de reguliere arbeidsmarkt bevinden. Vluchtelingen met of zonder status, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en  langdurig werklozen. Onder vanzelfsprekende voorwaarden wordt de productie van de panelen zoveel mogelijk door hen uitgevoerd.