Nieuwsberichten

Natte kleding in 1 uur droog

Door Wim Troost

Een droogkast waarin natte werkkleding in een tijdsbestek van 1 uur droog is. De droogkast verdient zijn naam omdat de kast breed inzetbaar is en dit droog systeem bijzonder weinig energie verbruikt. Namelijk slechts 1400 watt. De kast wordt met een gewone stekker aangesloten op 230 volt stopcontact.

Wintersteiger Drytech heeft een reeks droogsystemen voor industrieel gebruik ontwikkeld. De nieuwste ontwikkeling is de droogkast MULTI ECO.

De MULTI ECO is een kast waarin natte kleding in een tijdsbestek van 1 uur droog is. De droogkast verdient zijn naam omdat de kast breed inzetbaar is en dit droog systeem bijzonder weinig energie verbruikt. Namelijk slechts 1400 watt. De kast wordt met een gewone stekker aangesloten op 230 volt stopcontact. De capaciteit van de Combi ECO is de uitrusting voor 12 a 20 personen. Dat wil zeggen: 12 jassen en broeken, of 20 jassen.

Door dat de luchtstroom door de gehele dubbele achterwand aangevoerd wordt, komt deze verwarmde lucht overal in de kast. Vervolgens wordt het vocht gecondenseerd en afgevoerd buiten de kast waar deze opgevangen wordt in de reservoir.

De MULTI ECO wordt geplaatst daar waar werknemers in weer en wind buiten werken. Na een dag met regen wordt de natte kleding er in de kast gehangen en ‘s morgens is de kleding droog voor gebruik. Dit resulteert in vermindering van ziekteverzuim en verbetering van arbeid omstandigheden.

Als optie kan er een ozonlamp achter de dubbele wand aangebracht worden. Deze ozonlamp zorgt ervoor de bacteriën gereduceerd worden en dat onaangename geur geheel verdwijnt.

Meer informatie