07 - 03 - 2021

Building G100 wordt tijdelijk Building G200

Building G100 wordt tijdelijk Building G200

De Building G100 is een platform voor eindgebruikers die zich bezig houden met het management, beheer en onderhoud van gebouwautomatisering en -managementsystemen. Deze week mochten wij het 200e lid verwelkomen.

Ziekenhuis Gelderse Vallei
Koen Tuinhout (hoofd techniek) & Gerjen van Oeveren (teamleider algemene techniek) van Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) hebben zich aangesloten bij de Building G100. Daarmee haalde het eindgebruikersplatform haar 200e lid aan boord en krijgt het platform tijdelijk de naam Building G200.

ZGV is het algemene ziekenhuis in Ede met bijzondere expertise op het gebied van voeding, sport, bewegen en slaap. Ze leveren hoogwaardige, goed georganiseerde en mensgerichte zorg. Daarnaast verrichten zij veel wetenschappelijk onderzoek, waarvan de resultaten een essentieel onderdeel zijn van hun zorg. ZGV deelt de opgedane kennis breed en hiermee dragen zij bij aan een gezonde maatschappij als geheel. In totaal werken er ruim 2.600 medewerkers en telt het ziekenhuis ruim 400 bedden.

Koen Tuinhout, hoofd techniek ZGV aan het woord
“Al geruime tijd hebben we contact met de Building G100. De bijeenkomsten en trainingen die ze organiseren spreken ons al tijden aan, maar het kwam er gewoonweg niet van om ons hierbij aan te sluiten. Deze week besloten Gerjen en ik om ons toch in te schijven bij dit eindgebruikersplatform. En dat we nu als 200e lid bij de club komen, is voor ons ook een aangename verrassing.”

“We zijn dit jaar gestart met de implementatie van het energiemasterplan 2030 waarin verduurzamen van de installaties en voldoen aan de eisen uit het klimaatakkoord centraal staat. Dit platform kan ons helpen om extra kennis te vergaren en vragen die spelen voor te leggen aan de leden van de Building G100.”

Gerjen van Oeveren, teamleider algemene techniek ZGV aan het woord
“Het feit dat je onderling kennis deelt over gebouwautomatisering met andere vakgenoten spreekt ons enorm aan. En dan niet alleen kennisdeling met andere ziekenhuizen en zorginstellingen, maar zeker ook andere sectoren als onderwijs, bank- & verzekeringen, etc. Juist deze diversiteit is interessant en kan een enorme toevoeging zijn voor ons GBS. Praktijkervaringen van andere vakgenoten zijn voor ons een waardevolle toetssteen aanvullend op het advies van een leverancier of adviseur.”

Oprichter Martijn Beckers aan het woord
“Zes jaar geleden begon ik vanuit de WW met de Building G100. Aegon (Hans Degenaar) schreef zich als eerste in, waardoor ik een huppeltje door de kamer maakte. Al snel volgde er meer. Maar van het feit dat we na zes jaar hier zouden staan, had ik alleen kunnen dromen. Het concept heeft zich bewezen en de rek is er nog lang niet uit. We horen nog wekelijks dat eindgebruikers met hun leveranciers het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn. Onze aanpak is anders; leren van elkaar door inzet van trainingen, events en onze NetwerkApp (community). Het is een eerlijk platform met leden die bereidt zijn elkaar te helpen. Het gaat ons niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Wat we aanpakken doen we goed en bedacht. Ik hoop me nog jaren in te mogen zetten voor de Building G100, want ik doe het met liefde en plezier.”

De leden in het zonnetje
Om deze mijlpaal te vieren ontvangen alle leden van de Building G100 een ludieke attentie op de deurmat. Want zeker in deze tijd moeten we dit soort momenten vieren. We hadden het liever anders gedaan door een fysieke bijeenkomst, maar dat zit er nog even niet in. Maar die tijd gaat zeker komen. En daar kijken we naar uit.

Animatie introductie
Speciaal voor eindgebruikers die nog geen lid zijn van ons platform hebben we een animatie laten maken. Hier is duidelijk in te zien waarvoor we staan als onafhankelijk eindgebruikersplatform. Het geeft aan wie we zijn, wat we doen en wat we voor jou als technisch beheerder kunnen betekenen. Bekijk de animatie.

Meer informatie
Ook interessant

Gouden marmoleumvloer in Hermitage Amsterdam

De jubileumtentoonstelling ‘De Schatkamer’ in de Hermitage Amsterdam wordt opgesierd met een gouden Marmoleumvloer. De vloer ligt in de grote zaal beneden en leidt bezoekers via de trap naar d...

Luxe, maar toch verantwoord

In de vele toiletten die er zijn worden nog vaak wegwerp geurcartridges gebruikt van plastic of aluminium. Daarnaast is de verspreiding en de geur niet altijd van een luxe kwaliteit.  Om di...

Akoestisch probleem vraagt om een zachte oplossing

Het  huidige aanbod van akoestische panelen wordt gekenmerkt door de focus op de functionaliteit. Niet altijd is er voldoende oog voor de match die het heeft of juist niet heeft, met de ruimte...

Grip op beveiliging, door te sturen op gegevens

Natuurlijk wordt er binnen jouw organisatie al aan beveiliging gedaan. Om geen grote risico’s te lopen, wil je de beveiliging zo goed mogelijk regelen en er zit ongetwijfeld een slot op de deu...

Voedselbederf in de voedingsindustrie

Een bollende verpakking, nare geuren die vrijkomen na opening of zichtbare schimmel op het product. Voedselbederf is een heet hangijzer: de houdbaarheidstermijn brengt verwachtingen met zich m...

Smarter Buildings: Het gezonde gebouw

Deze maand is de publicatie ‘Programma van Eisen Gezonde Kantoren 2018’ verschenen. In de inleiding van het document staat de opvallende vraag: ‘Welke garanties zijn er dat kantoren goed score...