Kennis

Hybride werken vereist herinrichting kantoor

Met de komst van hybride werken is het kantoor nog steeds essentieel. Al verandert het gebruik ervan wel. Het kantoor bezoek je tegenwoordig doelgericht om te vergaderen en om samen te werken.

Deze verschuiving betekent dat bedrijven hun werkplekken anders moeten vormgeven en aanpassen met duurzame hybride werkstrategieën in het achterhoofd. Alleen dan kun je medewerkers ondersteunen in de transitie en tegemoetkomen aan nieuwe manieren van werken.  

Een nieuwe start

Bij de herinrichting moeten organisaties ernaar streven om de ervaringen van werknemers te verbeteren door aantrekkelijke omgevingen te creëren – in het licht van het hybride werken natuurlijk. Uit nieuw onderzoek van Poly blijkt dat voor tweederde (64%) van de organisaties het kantoor niet langer het gezicht van het bedrijf is, maar dat techniek en klant-ervaringen met het bedrijf deze rol heeft overgenomen. 

Bovendien zegt bijna 80% van de organisaties dat de pandemie hen heeft gedwongen slimmer om te gaan met de manier waarop ze ruimte, mensen en technologie gebruiken. Dit heeft ertoe geleid dat 77% van de organisaties van plan is kantoorruimtes te heroverwegen of opnieuw in te richten voor nieuwe manieren van werken.  

Waar moeten organisaties op letten bij het herinrichten van hun werkplekken? 

Ruimte maken voor nieuwe manieren van samenwerken

Bedrijven moeten nieuwe ruimtes creëren om tegemoet te komen aan de behoefte van de moderne medewerker. Dit kan worden bereikt door meer open ruimtes, samenwerkingsruimtes en ‘stiltezones’ te maken, of zelfs door het aantal bureaus te verminderen en meer vergaderruimtes te creëren, met verschillende afmetingen.  

Samensmelten van mensen, ruimtes en techniek

Maar het creëren van deze ruimtes is niet genoeg. Als bedrijven nadenken over hoe ze het kantoor kunnen aanpassen en verbeteren, is het van groot belang dat ze rekening houden met de samensmelting van mensen, ruimtes en techniek om een gelijkwaardige ervaring te creëren. Om die gelijkwaardige ervaring te bieden moeten bedrijven inzicht krijgen in de verschillende persoonlijkheden van hun werknemers. Dit zorgt ervoor dat de juiste technologie kan worden toegepast zodat werknemers optimaal kunnen werken – met de juiste apparatuur, in het passende type werkruimte.  

Door het doel van het kantoor te begrijpen, kan je ruimtes ontwerpen die aan deze nieuwe behoeften voldoen. Door een people-first benadering zullen werknemers zich gesteund voelen, en zullen de inspanningen voor herinrichting uiteindelijk leiden tot meer tevredenheid en productiviteit. 

Meer informatie

Nieuwsbank banner