In trendverhalen lees je iedere dag de actualiteit van alle dagen

Op aangeven van de hoofdredactie begint de website van het Facilitair Journaal iedere werkdag met een trendverhaal. De bedoeling is om de lezers van het Facilitair Journaal iedere dag een nieuwe gedachtegang mee te geven. Om iedere 14 dagen gepubliceerd te worden in het schriftelijke Facilitair Journaal.

Onderstaand kunt u aan de hand van een aantal vragen en antwoorden lezen hoe een en ander in zijn werk gaat. Zo uw vraag en/of antwoord er niet bijstaan, neem dan gerust contact op.

Peter J. Latjes,

ln.laanruojriatilicaf@revegtiU


Wat is een trendverhaal?

Op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer voltrekken zich dagelijks trends en ontwikkelingen. Niet altijd even actueel, zeker niet interessant volgens de waan van de dag en al helemaal niet om meteen voor in actie te komen. Maar wel altijd om in de gaten te houden door facilitair verantwoordelijken, omdat zij met de informatie en kennis in de trendbijdragen beter voorbereid zijn om hun takenpakket uit te voeren.

De trendverhalen worden geschreven door professionele journalisten. Zij zijn niet deskundig op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. Wel zijn zij dusdanig penvaardig en maatschappijkritisch, dat hun bijdragen voldoende informatief zijn, inspireren en stof  tot nadenken geven. Uiteraard hebben de deskundigen altijd het laatste woord.

Welke bijdrage kunnen bezoekers aan trendverhalen leveren?

Hoewel de trendverhalen worden geschreven door journalisten en niet aangeleverd door deskundigen in de sector kunnen de bezoekers van de website van het Facilitair Journaal daar wel degelijk een bijdrage aan leveren. De onderwerpen van veel trendverhalen zijn afkomstig uit de dagelijkse praktijk. Constateert u andere ontwikkelingen of bespeurt u een onbesproken trend, meld deze gedachten dan aan bij de redactie. In voorkomende gevallen neemt de schrijvende journalist contact met u op voor meer informatie of een nadere toelichting.

Ben in uw gedachten over trends & meer niet terughoudend. U bent veel eerder te zuinig dan te scheutig met woorden. Zet er ook gerust verwijzingen bij naar rapporten, websites of collega-deskundigen. Alles wat kan bijdragen aan een beter inzicht in de trend of ontwikkeling is welkom. Denk evenmin te snel, dat iedereen al weet heeft van waarover u de redactie wil tippen. Vermoedelijk signaleert u bepaalde veranderingen dan veel eerder dan de andere.

Stuur uw tips en gedachten over trends & meer via de Nieuwsbank of naar het e-mailadres ln.laanruojriatilicaf@revegtiu. In beide gevallen nemen wij contact met u op of stelt de redactie van uw constatering een synopsis voor het schrijven van een trendbijdrage samen.

En alvast bedankt!!