Deskundigheden

Circulaire hulp bij afval voor MKB, zorg & vakantiepark

Een terrein dat uitermate geschikt is om circulaire stappen te maken is afval. Dat kan met afvalbakken die fris en opvallend ogen, vindt Circulairinbedrijf.nl. Gedoeld wordt op een nieuwkomer in de Bonton productielijn: de Bonton Circubin. Die kan met name van pas komen voor het MKB, de zorgsector en vakantieparken.

Het modulaire afvalstation – alle onderdelen zijn vervangbaar- is er in twee uitvoeringen: met een bak van 40 liter of met twee binnenbakken van elk 20 liter. Het is een aanvulling op de Bonton Original. Manager Gemma Beemsterboer van Circulairinbedrijf.nl: „De Bonton Original is robuust en voor sommige locaties wat groot. Daarom wilden we een kleinere versie ontwikkelen die bovendien nog mooier is om naar te kijken.”

„Daarvoor zijn we in zee gegaan met de Nederlandse ontwerper Rinke van Remortel, bekend van de Dopper waterfles. Het resultaat is een stijlvolle afvalbak die het gescheiden inzamelen van bedrijfsafval heel gemakkelijk maakt. Geproduceerd van 100 procent gerecycled plastic uit PMD-afval en daardoor 100 procent circulair en recyclebaar. Eenvoudig te plaatsen, duurzaam en gebruiksvriendelijk.”

Kleinere bedrijven
„Met de Circubin vergroten we ons aanbod en komen we de vraag van kleinere bedrijven tegemoet. Daar past deze afvalbak heel goed. Al misstaat de Circubin ook zeker niet in de keuken bij mensen thuis.”

Met dit product richt Circulairinbedrijf.nl zich op het MKB, ziekenhuizen, kantoren, zorginstellingen en vakantieparken. Met Roompot, verhuurder van vakantiehuizen, is een proef aangegaan voor een van de vakantieparken. Gemma: „Het product past bij de uitgangspunten van Roompot vanwege de circulariteit. Als de proef bevalt, dan zal de Circubin in alle huisjes van Roompot te vinden zijn!

Meer informatie
Nieuwsbank banner