Cartoons

Kennisdelen is het nieuwe relatiebeheer

Ook tijdens 22ste editie kennisoverdracht belangrijk op Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer.

Ook in 2020 stond De vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in het teken van kennisoverdracht. In vijf zalen werden in totaal 120 lezingen gegeven en presentaties gehouden door individuele professionals, brancheorganisaties en de deelnemende standhouders. Voor de bezoekers was het programma een aantrekkelijk onderdeel van de vakbeurs. Over de 3 beursdagen werden de lezingen dan ook ruim 2300 keer bijgewoond.

Met het programma van topsprekers op de beursvloer vormde de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2020 voor het 22ste, achtereenvolgende jaar de belangrijkste kennisoverdracht voor de werkplek, de werkomgeving en de ontwikkelingen op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer van het jaar. De kwaliteit van de lezingen werd ook dit jaar voor een belangrijk deel gegarandeerd door een commissie van deskundigen onder leiding van de hoofdredactie van het Facilitair Journaal. De commissie beoordeelt alle voorstellen aan de hand van een methodologie, waardoor de kwaliteit van de inhoudelijke kant was geoptimaliseerd. Dit leidde er toe dat er zowel voor sprekers als bezoekers sprake was van kennisuitwisseling op een hoog niveau. Getuige ook een aantal korte reacties van sprekers:

Marcel Ponjee (Sertum)
“De organisatie weet de beurs ieder jaar weer naar een hoger niveau te tillen. Voor de tweede keer mocht Sertum een presentatie verzorgen over onderhoud en beheer als vakgebied, waarbij ditmaal de pas geïntro-duceerde Maatlat voor onderhoudskundigen werd toegelicht door Marcel Ponjée. De Maatlat blijkt een welkome richtlijn te zijn om de passende deskundigheid te vinden voor professioneel beheer en onderhoud. De deelnemers aan de lezing zagen daarnaast vooral een meerwaarde in de toelichting op het belang van het voldoen aan wet- en regelgeving en de complexiteit hiervan voor gebouwbeheerders.”

Joep Rovers (werkatleet)
“Wij mochten dit keer voor het tweede jaar op rij aanwezig zijn op de vakbeurs facilitair om kennis te delen over onze expertise: vitaliteit. Vitaliteit in de breedste zin van het woord, want iedere lezing pakken we weer een verschillend thema binnen vitaliteit. Dit keer mochten wij onze kennis delen over focus & vitaliteit en hebben we een stappenplan doorgenomen hoe werkgevers nou een vitaliteitsprogramma in elkaar kunnen gaan zetten. Het doet ons erg goed om te zien dat participanten enthousiast en fanatiek luisteren, vragen stellen en naderhand nog om extra informatie verzoeken. Dat betekent dat het verbinden van professionals en zoekenden op de beurs een juiste match blijkt te zijn door deze lezingen. Wij zijn er volgend jaar weer bij!”

Marjolein Scheepens (Mikomax en SENS beweegt je/
Sens in bedrijf)

Op uitnodiging van Mikomax B.V. was ik op vrijdag 31 januari 2020 aanwezig als gast en spreker op de Facilitair Beurs. Als bedrijfstherapeut bij SENS beweegt je / SENS in bedrijf en zorgprofessional op het gebied van stress en burn-out was mij gevraagd een lezing te geven over het voorkomen van stress op de werkvloer en het demonstreren van een stressmeting op de stand van Mikomax B.V. Dit was mijn eerste ervaring met deze beurs en ben zeer te spreken over de organisatie. Als spreker worden al je zorgen uit handen genomen; vooraf door goede informatie en communicatie en op de beurs zelf door de technici en hostess die je lezing klaar zetten en begeleiden in tijd. Ik was aangenaam verrast over de hoeveelheid stands en diversiteit aan bedrijven die te zien waren op de beurs: van kantoorinrichting, tot klimaatbeheersing, van catering tot afvalverwerking en nog veel meer. Vele stands waren mooi opgebouwd, je waande je zo in een kantooromgeving of kantine. Zowel de standhouders en bezoekers waren zeer open en vriendelijk; een leuk publiek waar je gemakkelijk en oprecht een praatje mee kunt houden. Kortom; geen stress op deze beursvloer!