Cartoons

De voordelen en nadelen van het nieuwe werken

Het merendeel van de Nederlandse werknemers (32 procent) is uitgesproken positief over het nieuwe werken (HNW) en 40 procent staat er min of meer neutraal tegenover. 28 procent heeft er meer moeite mee. Medewerkers beoordelen vooral de keuzevrijheid als positief, hetgeen pleit tegen het dwingend opleggen van maatregelen.

Gemak, flexibiliteit en vrijheid worden spontaan als dé grote voordelen van HNW genoemd door maar liefst twee derde van de werknemers. Het gaat bijvoorbeeld om zaken als: ‘zelf je werk indelen’ en ‘werken waar en wan-neer je wilt’. De volledige top vijf van spontaan benoemde voordelen van HNW ziet er als volgt uit:

1. Gemak, flexibiliteit, vrijheid (werken waar en wanneer je wilt, zelf je werk indelen)
2. Productiviteit (efficiënter, minder reistijd, beter plannen)
3. Werkdruk (minder ‘waan van de dag’, betere werk-privébalans)
4. Verantwoordelijkheid (aansturen op resultaat, gebaseerd op vertrouwen)
5. Nieuw en leuk (mooi gebouw, ontmoeten nieuwe collega’s, kennis andere afdelingen)

Keerzijde
Opvallend is dat veel van deze voordelen ook een keerzijde kennen. Zo kan een hogere productiviteit doorschieten in (spontaan benoemde nadelen als) ‘nooit meer klaar zijn met je werk’ en bestaat de kans dat werk en privé door elkaar gaan lopen. Dit blijkt uit onderzoek van TNO en Profile Dynamics onder 1.691 medewerkers naar de relatie tussen persoonlijke drijfveren en het nieuwe werken. Ook is er een groep mensen die niet blij is met meer verantwoordelijkheid en die het minder prettig vindt als er geen duidelijke afspraken zijn over hoe zij hun werk moeten uitvoeren. Zij vragen zich al snel af wanneer zij hun werk goed genoeg hebben gedaan. Het onderzoek benadrukt dat de ene medewerker meer affiniteit met HNW heeft dan de andere.

Maatwerk
‘Maatwerk is voor een goede invoering van HNW essentieel, omdat mensen nu eenmaal van elkaar verschillen’, aldus Wilma Kuipers, partner bij Profile Dynamics. ‘Medewerkers die houden van competitie en doelgericht werken, hebben de meeste affiniteit met HNW, samen met medewerkers die houden van inzicht, vrijheid en creativiteit…