Cartoons

Blik op snelle inrichting

Visual Sonics kan sinds kort beschikken over een nieuwe werk- omgeving: hun nieuwe ruimte op het Sciencepark in Amsterdam werd binnen drie weken compleet ingericht door Overtoom. Tot tevredenheid van Visual Sonics en de door hen ingeschakelde interieurontwerper. Dat Overtoom snel bedrijfsondersteunende artikelen kan leveren, is bij een groot publiek wel bekend. Dat het complete kantoorinrichting kan leveren is bij het grote publiek veel minder bekend.

Een korte achtergrondschets: Visual Sonics, onderdeel van SonoSite Inc., betrok op het Sciencepark Amsterdam in een ander gebouw een groter kantoor. In dit kantoor bundelt het bedrijf voor de Europese en Afrikaanse markt een aantal diensten, zoals klantenservice, financiën, human resource en logistiek. De verhuurder van het pand op het Science Park vroeg interieurontwerper Ilse Panis afgelopen zomer om in samenspraak met Visual Sonics een functionele indeling te maken. Besloten werd om de ruimte van 500 vierkante meter, toen nog opgedeeld in afzonderlijke kleine ruimtes, open en transparant te maken. Panis: ‘Binnen een maand lukte het om de ‘hardware’ voor elkaar te krijgen, zoals vloerbedekking en schilderwerk, aanleg van wifi en data. Er werd gebruik gemaakt van tijdelijk tweede hands meubilair, totdat zes weken later het definitieve meubilair werd geleverd.’ Wat als vooraf voor bijna onmogelijk werd beschouwd, bleek volgens de architect een fraaie uitdaging die goed afliep. Binnen één zomermaand werd 500 vierkante meter ruimte opnieuw ingericht.

In samenspraak kwamen de partijen tot een strak en modern vormgegeven kantoor met 34 werkplekken en twee transparante vergaderruimtes. De ruimte moest wel binnen één maand gebruikt kunnen worden, maar de uitgekozen leverancier kon dat niet voor elkaar krijgen. Toen is Overtoom ingeschakeld en binnen drie weken was de ruimte ingericht met de juiste meubels. Precies op maat, met de kleurstelling die de klant wenste. Zoals licht eikenhouten bureau- en tafelbladen en felgroene stoffering voor bureaustoelen en scheidingswanden.

Resultaat
Voor Overtoom was het een mooi project. Het bedrijf realiseert meer kantoorinrichting op maat, alleen is dat niet bij het grote publiek bekend. ‘Van oudsher bieden we op internet en in onze catalogus de producten aan waar het meeste vraag naar is’, zegt marketing innovation specialist Olle Peters van Overtoom. ‘En kiezen we voor kleuren als rood, blauw, zwart en grijs, in plaats van een felgroene kleur. Ik snap dan ook wel dat mensen niet direct aan ons denken als ze iets afwijkends willen. Maar we doen het wel degelijk en hebben daar zelfs een aparte sectie ‘Projecten’ voor.’ Zowel Panis als Visual Sonics is erg tevreden met het resultaat. Ilse Panis: ‘Het beeld dat ik van Overtoom had is met 180 graden gedraaid. Voor een com-plete inrichting van een kantoor dacht ik niet aan Overtoom. Nu zeker wel. Het bedrijf leverde de kwaliteit die ik zocht en toonde zich van begin tot eind enorm betrokken. De contactpersoon bij Overtoom brak zelfs zijn vakantie voor ons af. Overtoom kan snel schakelen, dat is prettig samenwerken als de tijdsdruk hoog is.’