Blogs

Waarom planten op kantoor onmisbaar zijn

Groen

Kantoren met planten en bloemen maken werknemers gelukkiger en productiever. Het ziekteverzuim daalt en de productiviteit stijgt met 15%. Naast het verhogen van de productiviteit, oogt een groen kantoor huiselijk en sfeervol. Hierdoor voelen werknemers zich ontspannen en meer op hun gemak. Genoeg redenen dus waarom planten op kantoor onmisbaar zijn.  Neem een kijkje op de pagina van Park Office om te zien hoe planten onderdeel uitmaken van het interieur. De uitkomst kwam uit een internationaal onderzoek onder leiding van Marlon Nieuwenhuis. Opvallend aan deze uitkomst is dat de onderzoekers de strijd aangaan met de heersende positieve opvatting over kantoortuinen. Steeds meer kantoren worden strak en modern, werknemers hebben geen eigen werkplek meer en kunnen per dag van bureau wisselen. Dit lijkt een ideale situatie, maar het gevolg is dat er weinig inspirerende werkomgevingen overblijven. Dit kan ten koste gaan van de concentratie en de productiviteit.

Plantenwand op kantoor

Om je werknemers creatief te prikkelen en actief te houden, kun je planten aanschaffen. Je kunt groen op verschillende manieren toepassen. Ga je het liefst voor groots en meeslepend? Wat dacht je dan van een enorme plantenwand? Hieronder zie je op de linkerfoto een Tea Room in LA. Aan één zijde van het pand vind je een enorme plantenwand, waarvoor je op een bank kunt plaatsnemen. Onder het genot van een kop thee of koffie werk je hier relaxed je plannen uit. De groene wand zorgt voor een creatieve stimulans.

Plantenwanden zorgen voor een positieve energiebalans, bron: Onekingslane (links) en Officesnapshots (rechts)

In onze eigen showroom Park Office kennen wij dezelfde plantenwanden en worden verschillende ruimtes op een groene manier onderscheiden. 

Planten creëren rust

In het bruisende centrum van Jakarta werd een bestaand architectenkantoor uitgebreid. Er werd gekozen voor een groen kantoor (zie hieronder de rechter foto). Het doel was een comfortabele en serene werkomgeving die een oase van rust creëert. Werknemers kunnen onder een overkapping vergaderen of lunchen. De ruimte wordt optisch afgesloten door een groen plantengordijn, waardoor evengoed daglicht binnenvalt. Een ander voorbeeld van een geslaagde plantenwand zie je linksonder. De wand bevindt zich in de centrale ruimte van een kantoor in Helsingborg in Zweden. De wand vormt het groene hart van het kantoor.

Planten creëren een oase van rust. Bron: Officesnapshots (links) en Designboom (rechts)

Heb je interesse in een plantenwand? Neem contact op met onze interieurspecialisten voor de mogelijkheden.

Geen plantenwand op kantoor, maar wel echte planten? Pas het subtiel toe

Pas groen subtiel toe aan je interieur. Dat doe je door het kantoorpand op te vrolijke met losse plantenbakken en -potten voor echte planten. Dit kan in de vergaderkamer, bij de koffieautomaat en tussen de werkplekken. Wissel hoge kamerplanten af met lage, zo creëer je diepte in je interieur met een huiselijk gevoel.

Geen tijd voor groen? Kies voor nep!

Planten vragen om onderhoud, maar gelukkig zijn er voldoende planten die weinig zorg nodig hebben. Heb je geen tijd om zo nu en dan water te geven? Wees dan creatief en bekijk oplossingen voor het zelfde effect, zoals akoestische wanden en scheidingswanden. De akoestische jungle, van BuzziFalls van BuzziSpace is een jungle van een heel ander kaliber. Deze akoestische panelen zijn gemaakt van BuzziFelt en absorberen omgevingsgeluiden. BuzziFalls is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder deze bomen. Dit geldt ook voor de Spring ruimte verdeler van De Vorm. De organische vormen en natuurlijke kleuren zorgen voor extra groen in het interieur. 

De Spring en de BuzziFalls zijn een speelse oplossing om grote ruimtes op te delen. Heb je interesse in de BuzziSpace, BuzziFalls scheidingswanden? Neem dan contact op met onze interieurspecialisten.

Botanisch met meubilair & accessoires

Wees creatief ! Voeg ‘groen’ op andere manieren toe aan je interieur. Gebruik accessoires of organische vormen voor net dat beetje extra ‘groen’ op kantoor. Ook kun je meubelen met botanische of organische vormen neerzetten. Mix and match accessoires met ‘groen’ meubilair voor de finish touche. 

Zou je iedere week wel een verse bos bloemen op tafel willen hebben, maar komt het er niet van? Er zijn genoeg bloemige alternatieven.

Zeg het met bloemen 

Wat te denken van het Moooi Carpets Eden Queen vloerkleed? Ontworpen door Marcel Wanders. Het carpet is naast rond ook verkrijgbaar in een vierkant en rechthoek.

Nieuwsbank banner