Blogs

Door ketenbenadering schonere schooltoiletten

Een mooi praktijkvoorbeeld van samenwerking binnen en tussen de opeenvolgende schakels van leveranciers tot aan de klant. Alle organisaties en afdelingen in de keten die een rol spelen in het productie- of dienstverleningsproces werken hier met elkaar samen.

DeBasisFluvius – de klant

De scholenkoepel DeBasisFluvius in Arnhem had schoon genoeg van vieze en vervuilde toiletten. Om dit probleem bij de bron aan te pakken is de expertise van Toletto ingeschakeld, is het schoonmaakbedrijf Nederrijn gevraagd om mee te denken en zijn de gebruikers betrokken bij wat zij kunnen doen.

Toletto creative solutions for special spaces – de toiletspecialist

Toletto biedt creatieve en efficiënte oplossingen. Geen ad-hoc oplossing, maar een slim ontwerp en een intelligente gebruiksvriendelijke inrichting, waar hygiëne topprioriteit heeft. Het concept is tot stand gekomen in nauw overleg met schoonmaak professionals die tenslotte het beste weten wat de do’s en don’ts zijn in het ontwerp en materiaalgebruik in een sanitaire ruimte.  De trendy ontwerpen zijn duurzaam wat betreft toegepaste materialen en technieken en kennen een optimaal schoonmaakgemak, hetgeen de exploitatiekosten interessant maakt. En wordt na gebruik het toilet schoner achtergelaten.

Onderwijsconcept

Een school heeft tegenwoordig dikwijls een multifunctionele functie en daardoor vele soorten gebruikers. Leerlingen, docenten, ouders, bezoekers en huurders in de avonduren. Een schoon en fris gebouw bevordert de gezondheid en prestaties van de gebruikers en verlaagt het ziekteverzuim. Bovendien gaat de uitstraling van het gebouw erop vooruit. Toletto biedt voor alle onderwijsinstellingen en elk budget een passende oplossing. Van peuterspeelzaal tot universiteit

Turn-key bouwen

Toletto is door de uitgekiende ontwerpen en de weldoordachte bouwmethode, de specialist die de klant alle zorg uit handen neemt. Ervaren vaklieden voeren in allround uitvoeringsteams het werk van A tot Z uit. Het bouwproces is hierdoor aantoonbaar sneller, netter en levert minder overlast op voor klant en gebruiker. Dit maakt het verschil met de traditionele aanpak van toiletrenovaties, waar meer dan 10 partijen ad-hoc in onderaanneming betrokken zijn. Minder uitbesteed werk betekent minder mensen op het werk, minder afstemmingsfouten, minder fouten door gebrekkige informatieoverdracht, minder leegloopuren, minder transporten etc. De klant profiteert hier direct van, 1 aanspreekpunt gedurende de hele bouw, geen uitvoeringsstress, kortere bouwtijd, lagere kosten en vlekkeloze oplevering.

Nederrijn – de schoonmaakprofessionals
Met het schoonmaakbedrijf Nederrijn zijn afspraken gemaakt dat naast de dagelijkse schoonmaak er ook maandelijks extra ingezet wordt op schone toiletgroepen door: onder andere dieptereiniging van wand tot en met vloer en de wc. De dieptereiniging zorgt ervoor dat de hygiëne op een hoog en verantwoord peil gehouden wordt. Bij de dieptereiniging is er extra aandacht voor de niet-zichtbare en moeilijk bereikbare plekken op een toilet. Dit voorkomt vervuilingen die onaangename geuren en bacteriële groei kunnen veroorzaken.

Wilma’s Wervelende WC Wedstrijd

Naast de dagelijkse schoonmaak en de dieptereiniging vragen wij ook aandacht voor het tussentijds controleren van de toiletten op de dag. Als er een ongelukje is gebeurd en dit wordt niet opgeruimd dan hangt er ‘s middags een urinegeur in de school en gaan kinderen het toilet mijden en ouders en leerkrachten klagen. Daarom heeft Wilma een medewerkers van Nederrijn samen met een directeur van een school een zeer creatieve oplossing bedacht.  Wilma’s Wervelende WC Wedstrijd. Een wedstrijd tussen de jongens en de meisjes met als einddoel; wie weet de toiletten het schoonst te houden. Wilma is niet voor niets genomineerd voor “Schoonmaker van het Jaar”.

Leerlingen & Ouders – de gebruikers

Ouders en kinderen is via een enquête gevraagd wat zij van de gerenoveerde toiletten vinden. Unaniem fantastisch! Uit onderzoek blijkt bovendien dat schone toiletten netter worden gebruikt. Bij enkele scholen is gekozen voor een fris concept waarbij dieren en de oogjes op de toiletbrillen “een oogje in het zeil houden”. De kinderen voelen dat ze niet helemaal alleen zijn en gaan het toilet daardoor ook netter gebruiken. Op school en thuis wordt tevens met enige regelmaat aandacht besteed aan toilethygiëne. De kracht van de herhaling zorgt ervoor dat het thema actueel blijft en daarmee de toilethygiëne blijvend verbetert.

Nieuwsbank banner