4

Facilitair: ?

Nudgen, oftewel het verleiden van gebruikers tot het maken van gewenste keuzes. Doen facilitaire diensten dat wel genoeg, zijn ze zich er bewust van? De term is niet geheel nieuw, maar nog steeds actueel. Rommel in het pand, handen niet wassen na toiletbezoek of ?


7

Rotterdam gaat gemeentelijk wagenpark vergroenen

De gemeente Rotterdam wil in hoog tempo het gemeentelijk wagenpark vervangen door een duurzame variant. De Maasstad beschikt over 135 scooters, 487 auto?


9

Kantoorvis brengt rust op de werkvloer

Na de kantoorhond en de kantoorkat hebben steeds meer Nederlandse bedrijven nu ook kantoorvissen. Kijken naar vissen in een aquarium zou namelijk goed zijn voor het welzijn van de werknemers: het is kalmerend en kan de bloeddruk verlagen, zo blijkt uit onderzoek.


11

Gemeenten willen wel duurzaam zijn, maar kunnen niet

Gemeenten sturen nauwelijks op duurzaamheid bij de keuze van hun eigen vervoersmiddelen. Slechts 8% voldoet aan de landelijke duurzaamheidscriteria voor luchtkwaliteit en CO2-uitstoot bij aanbestedingen voor dienstauto?


13

DE VEELBELOVENDE REVOLUTIE VAN 5G

Audio en video veroveren steeds meer bandbreedte op het internet. Zowel in kantoren, als in de zorg en het onderwijs. Met nieuwe toepassingen en betere verbindingen. Van Youtube tot videoconference. We streamen steeds meer data met audiovisuele middelen. In de zorg, op campussen en gewoon op kantoor. 5G belooft vele toepassingen.


17

Ziekenhuizen doen samen boodschappen

Door samen voedsel in te kopen, besparen twee ziekenhuizen signifcant veel kosten. Het smaakt naar meer en uitbreiding van de samenwerking is de volgende stap.


21

MET KOFFIE EN THEE ZET JE DE TOON IN JE ZAAK

Op iedere werkplek staat de koffe klaar, net als vaak thee. Waarom is dat eigenlijk? Vinden we koffe en thee met zijn allen gewoon het lekkerste of is het gemakzucht? Het antwoord op die vraag is: beide. Koffe en thee zijn onverminderd populair, al veranderd de smaak wel. Dat zie je ook terug in de koffeautomaten, de keuze is nu reusachtig. Cappuccino is al helemaal ingeburgerd, maar ook Café Latte of Machiato zie je veel. Het zijn vaak de oudere werknemers die voor de straffe bak ...


25

Nieuwe sleutel tegen gijzelsoftware vrijgegeven

De controle over je gegijzelde computer terugkrijgen en weer over alle vergrendelde bestanden op de harde schijf kunnen beschikken, zonder losgeld te hoeven betalen. Dat kan met zogeheten ?


27

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ?


29

OP WEG NAAR EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Afval, groot of klein, vloeibaar of vast: elke organisatie dient zich daar op een nette manier van te ontdoen of liever helemaal te vermijden. Het betekent dat het inzamelen en afvoeren van afval volgens de regels moet gebeuren. Voor dit beheer komt steeds meer kijken omdat de toekomst duurzaam moet zijn, dus afval mag zo min mogelijk het milieu belasten. Afvalbeheer zal daarom meer gericht zijn op scheiding en hergebruik.


33

?

Volgens Travelcard is een liter brandstof langs de snelweg minstens 10 tot 20 cent duurder dan bij een onbemand station op een binnenweg. En mijden leaserijders snelwegstations om die reden in toenemende mate.


39

TU Delft kiest voor nieuwbouw

Na jarenlang onderzoek besloot de TU Delft om het gebouw van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) te slopen.


43

Stroomnet kraakt onder enorme toename zonnepanelen

Het Nederlandse stroomnet kan in sommige gevallen de enorme toename van zonnepanelen niet aan. Er is sprake van ?


45

Test autodelen Enschede wordt opgeschaald

De gemeente Enschede won eind vorig jaar de Autodeel Award voor beste autodeelproject. De pilot onder 65 ambtenaren was zo succesvol, dat het project nu wordt uitgebreid. Begin 2019 volgt opschaling naar alle ambtenaren, privéritten en andere organisaties.


46

Een fietsenstalling die past in de omgeving

Bij het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft Klaver Fietsparkeren een fetsenstalling gecreëerd voor circa 450 fetsen. De stalling draagt bij aan een duidelijke, rustige en veilige verkeerssituatie op het voorplein voor de patiënten en bezoekers die via de hoofdingang het ziekenhuis betreden. Voor de constructie is gebruik gemaakt van een thermisch verzinkt stalen constructie met een totaalgewicht van ruim 20 ton


47

Groei economie doet autoverhuurbranche goed

De autoverhuurbranche heeft afgelopen jaar geprofteerd van de economische groei. Auto?


49

XXXHoe toekomstbestendig is gemeentelijke ICT?

Om in te zetten op een toekomstbestendige gemeentelijke ICT-infrastructuur werd de beweging Common Ground in het leven geroepen, die ervoor moet zorgen dat de digitale systemen gemoderniseerd worden


54

Enorm kostenbesparend IVMIS systeem borgt integrale veiligheid

?


55

BEURSKATERN

IN DIT KATERN LEZINGENPROGRAMMA Een overzicht van de tijden en sprekers. VIJF GENOMINEERDEN Wie van hen wint de FGNoviteitenprijs 2019?