4

Werkomgeving rolstoelgebruikers laat heel wat te wensen over

Veel rolstoelgebruikers ervaren problemen van facilitaire aard. Een veilige werkomgeving is voor hen allesbehalve vanzelfsprekend. Dat blijkt uit recent onderzoek.


6

Rijksoverheid gaat massaal aan de laadpaal

Energiebedrijf Engie en technisch dienstverlener Unica (dat samenwerkt met GreenFlux) hebben de tender gewonnen van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) voor de plaatsing van 2000 laadpunten bij onder andere ministeries. Het is een van de grootste contracten wereldwijd voor laadpunten op eigen terrein.


7

X?

Van alle grote steden in Nederland heeft Maastricht volgens de stichting Nederland Schoon het schoonste winkelgebied. Het Winkelcentrum Glacisweg eindigde met een 8,26 (hoogste score ooit) op de eerste plaats.


8

Werkstress? Zing samen een liedje

Ter ontspanning slingeren werknemers in verschillende Aziatische landen tijdens de lunchpauze de karaokemachine aan. Onderzoek toont nu aan dat het inderdaad louterend werkt. Samen een liedje zingen kan namelijk werkstress verminderen en voor een betere band zorgen tussen werknemers, ontdekten Britse onderzoekers.


9

Fm speelt steeds belangrijkere factor in verduurzaming

Nederlandse organisaties investeren de komende jaren in hospitality, slimme technologie en data-analyse voor een betere facilitaire dienstverlening en het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving. Wel zijn er nog


10

KvK wint Big Brother Award voor doorverkopen data

De Kamer van Koophandel is de grootste privacyschender van Nederland, vindt het publiek, en daarom krijgt de instantie dit jaar de Big Brother Award. Die werd uitgereikt door de organisatie Bits of Freedom, die zich inzet voor privacy.


11

90 miljoen voor stimulering e-Health

Inzet van technologie kan voor veel ouderen met een chronische ziekte of beperking van betekenis zijn, om met een goede kwaliteit van leven zelfstandig te kunnen blijven wonen. Om de inzet van zulke e-health toepassingen toe te laten nemen, investeert het kabinet de komende jaren 90 miljoen euro via een stimuleringsregeling.


12

Zes weken per jaar werken vanuit een villa op Bali

De werknemers van het Amsterdamse online marketingbureau Brandfrm zitten er deze weken warmpjes en vooral exotisch bij. Ze vertrekken iedere winter naar Bali om daar anderhalve maand zes te werken in een villa vlakbij het strand.


13

Schoonmaakbranche groeit door in 2019

Het Economisch Bureau van ABN AMRO verwacht voor de schoonmaakbranche een omzetgroei van 4 procent in 2019. Toeleveranciers in de schoonmaakindustrie wacht een positief jaar, als de prognose van de bank waarheid blijkt te zijn. Een meerderheid van de ondernemers geeft aan meer te zullen investeren in 2019 (saldo 7%). De investeringsbereidheid vloeit naar alle waarschijnlijk voort uit de toegenomen winst van de schoonmaakbedrijven.


14

Japans hotel ontslaat falende robots

Het Japanse hotel Henn-na heeft de helft van haar 243 robotwerknemers de deur gewezen, zo meldt The Wall Street Journal. Dit gebeurde nadat bleek dat de robots juist zorgden voor meer menselijke arbeid in het hotel, in plaats van minder werk(druk) voor de menselijke personeelsleden.


15

Gevangenisziekenhuis Scheveningen ?

Klachten bij het medisch tuchtcollege, interne waarschuwingen over de hygiëne en brandbrieven van gedetineerden. Het regent meldingen over wanpraktijken in het Scheveningse gevangenisziekenhuis, schrijft het AD. ?


16

BLIK OP DE BEURS

De 21ste editie van de vakbeurs Facilitair


19

Weg met vette hap rondom scholen

Binnen een straal van een kilometer rond scholen zouden geen snacks meet verkocht mogen worden, vindt onder meer het Voedingscentrum.


23

3D en AR veroveren gezondheidszorg

Bij het Radbouwumc in Nijmegen werd al in 2006 het 3D lab opgericht. Eén van de oprichters, Thomas Maal, mag zich nu de eerste hoogleraar 3D technologie in de gezondheidszorg noemen


27

Rijksoverheid investeert in laadpunten voor elektrische auto?

Meer dan honderd kantoorgebouwen van de Rijksoverheid krijgen nieuwe laadpunten voor elektrische auto?