Bedrijvengids

NTP

U wilt graag weten wat u krijgt. En dat niet alleen. Op de manier zoals u het heeft afgesproken. Dat snappen wij als geen ander. Wij geloven dat het beste eindresultaat ontstaat door in een vroeg stadium samen te werken met onze klanten, ketenpartners en eindgebruikers. 

NTP is een regionale aannemer en actief op het gebied van wegen, bodem, water, energie en advies. In samenwerking met overheid, bedrijven en instellingen richt NTP de leefomgeving op infrastructureel en milieukundig vlak op een veilige en gezonde wijze functioneler en duurzamer in. Naast uitvoeringswerkzaamheden richt NTP zich op het ontwikkelen van duurzame innovaties op het gebied van water en energie en op nieuwe samenwerkingsvormen in de keten.

Op deze beurs presenteren wij aan u Lake Source Cooling (www.ntp.nl/lakesourcecooling). Een duurzame manier om koude energie te winnen. Het werkingsprincipe van Lake Source Cooling (LSC) is eenvoudig. Het oppervlaktewater beschikt vanaf bepaalde dieptes over een zeer koude onderlaag. Uit deze koude onderlaag wordt water onttrokken door middel van een groot aanzuigfilter. Vervolgens wordt het koude water via leidingen getransporteerd naar een warmtewisselaar. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat het koude water het warmere water van het andere gesloten systeem koelt, zodat deze gebruikt kan worden voor het koelen van machines en/of ruimtes.

Het onttrokken oppervlaktewater stroomt hierna verwarmd terug naar de Leemslagenplas. De koude is van nature in de plas aanwezig. Het wordt in de winter automatisch gekoeld door weersomstandigheden en in de zomer blijft de kou onderin de plas bewaard als gevolg van de temperatuurgelaagdheid.

Twenteweg 30 7532 ST Enschede Nederland 053-461 44 11 ln.ptn@edehcsne https://www.ntp.nl/