Bedrijvengids

Afvalbox

Een kartonnen afval-, inzamel bak van Afvalbox, de eerste stap naar circulair ondernemen.

Om die eerste stap naar circulair maar óók milieubewust ondernemen te zetten. Willen wij bij u de duurzame en milieuvriendelijke kartonnen afval-, inzamelbak onder de aandacht brengen. Om zo het gebruik van nieuw en gebruikt plastic en metaal met de daarbij behorende CO2 uitstoot te verminderen.

Wat maakt deze duurzame afval-, inzamel bak zo bijzonder? 

  • Deze afval-, inzamel bakken zijn gemaakt van een natuurlijk product (Kraftliner-karton), waarvoor geen bossen worden gekapt, maar bomen worden geplant.
  • Het productieproces geeft vrijwel geen CO2-uitstoot.
  • Daarnaast is de afvalbak extreem sterk dankzij het doordachte ontwerp.
  • De brandveiligheid is te vergelijken met kantoormeubilair, het materiaal bevat geen open cellen met zuurstof zoals golfkarton en honingraatkarton.
  • De afvalbak heeft een bewezen levensduur van meer dan 5 jaar (afhankelijk van hoe men ermee omgaat) en is aan het einde van zijn levensduur 100% recyclebaar in de papierindustrie.
  • De bovenzijde van het kartonnen deksel is behandeld met een minder milieu belastende coating waardoor het karton goed is schoon te maken.

Als partner van MVO Nederland werken wij zoveel mogelijk met mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Hiermee zetten wij niet alleen een milieuvriendelijk maar ook een maatschappelijk verantwoord product op de markt.

De afvalbakken zijn modulair en kunnen worden aangepast aan elke afzonderlijke methode van afvalscheiding of inzameling. Wat ook betekent dat de gunstige prijsstelling van de afvalbak aanzienlijke besparingen op de facilitaire kosten mogelijk maakt. Met Afvalbox werkt u aan een duurzame toekomst. 

Over ons:
In 2014 hebben we de duurzame circulaire kartonnen afvalbakken voor eigen gebruik in ons toenmalige grafische bedrijf ontworpen. Door de

Afvalbox

vele positieve reacties van onze klanten op dit product, hebben wij eind 2015 besloten om deze afvalbakken onder de naam Afvalbox te gaan produceren. In de daaropvolgende jaren groeide Afvalbox uit tot marktleider voor duurzame facilitaire oplossingen op het gebied van afvalscheiding en inzameling van restmaterialen voor recycling. Wij beschikken nu over een uitgebreide referentielijst in Nederland, de Benelux en daarbuiten. Zoals: toonaangevende internationale bedrijven, universiteiten, scholen, ziekenhuizen, detailhandelaren, afvalverwerkers en overheids-/openbare instellingen.

Heeft u vragen, speciale wensen of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, op 06 107 44 939 of 078-676 39 92.

Parallelweg 8 3299 AN Maasdam Nederland 078-676 39 92 ten.xoblavfa@ofni https://www.afvalbox.net/