Bedrijfsnieuws

VariantZorg maakte efficiëntieslag in planningsproces

VariantZorg kreeg onlangs meer grip op de vereisten van de zzp-pool binnen de organisatie. Daardoor verhoogde de kwaliteit van deze flexibele schil en verbeterde ook het hele proces.

Deze verbetering van de omgang met de flexibele schil kwam voort uit de aansluiting bij het platform Elanza Connect, die VariantZorg ondersteunt om het complexe plannings- en administratieve proces efficiënter te laten verlopen..

De zorginsteling heeft ongeveer 600 zorgverleners in dienst. Daarnaast telt de organisatie ruim 200 zzp’ers. Het werkgebied bevindt zich tussen Alphen aan den Rijn, Gouda, Krimpenerwaard, Utrecht-West, Zoetermeer en Rotterdam. Gezamenlijk ondersteunen de zorgprofessionals meer dan 90 teams, die werkzaam zijn bij cliënten thuis of in een woonvorm.

Handmatig
Marieke Bakker, relatiemanager bij VariantZorg, legt uit hoe de implementatie van Elanza Connect helpt bij het planningsproces: “Met slechts een handeling kunnen wij openstaande diensten uitzetten naar de hele zzp-pool zonder het via mailtjes en belletjes los naar zorgverleners door te zetten. Als zorgverleners op de openstaande diensten reageren, wordt dit meteen teruggekoppeld naar het plansysteem. Op deze manier is het een stuk efficiënter dan alles automatisch te doen. Door de koppeling met het plansysteem kloppen de facturen altijd 1 op 1. We kunnen nu ongeveer 80 procent van de handmatige werkzaamheden vervangen.”

Meer informatie
Nieuwsbank banner