Bedrijfsnieuws

App op telefoon voor betere digitale samenwerking

De coronacrisis heeft laten zien dat digitaal samenwerken op veel fronten mogelijk is en dat de digitale werkplek, de werkplek van de toekomst is. Veel organisaties hebben de afgelopen jaren dan ook fors geïnvesteerd in allerlei tools om medewerkers in staat te stellen hun werk goed en efficiënt te doen.

Van softwareplatforms als Microsoft 365 of Google Workspace tot aan omgevingen als Zoom en Teams. Bedrijven hebben allerlei programma’s om de werkzaamheden goed te laten verlopen. De keerzijde van deze ontwikkeling is dat de beheerlast van facilitair- en IT-managers toeneemt. Meer apparaten, verspreidt over kantoren en thuis, vragen om nieuwe manieren om ze alle goed in kaart te hebben en te houden.

Met de lancering van Synappx speelt Sharp in op deze nieuwe eisen. Zoals een synaps in de hersenen voor verbinding zorgt, zorgt het Synappx-concept voor een koppeling tussen content, de gebruiker(s) en de samenwerkingstools. Dat is mogelijk met een device dat een gebruiker eigenlijk altijd bij zich heeft: de smartphone.

Content op scherm

Daarnaast zorgt cloudtechnologie ervoor dat content uit een opslagmedium (zoals OneDrive, Google Drive of Dropbox) heel makkelijk te ontsluiten is naar een scherm. De technologie haalt content tijdelijk en beveiligd binnen en slaat het na gebruik direct weer op in de cloud. Een presentatiescherm of printer wordt voorzien van een NFC-chip die contact maakt met de smartphone van een gebruiker. De gebruiker opent op de smartphone een document of presentatie en kan deze direct tonen op een scherm of afdrukken op een printer.

Synappx heeft als basis het Sharp Services Platform, een cloudomgeving die naadloos koppelt met een opslagomgeving. Gebruikers melden zich aan met een gebruikersnaam en wachtwoord op de app op hun smartphone en kunnen vervolgens centraal opgeslagen content gemakkelijk en direct delen op een display. Voor de gebruikers biedt het concept veel gebruiksgemak, centrale opslag van alle content en de mogelijkheid van volledig contactloos werken, wat weer bijdraagt aan een veiliger en gezondere werkplek.

Smiling manager giving a graph presentation on a monitor to a group of diverse colleagues sitting together inside of a glass office

Voor facilitair en IT-beheerders biedt het platform ruime beheermogelijkheden. De centrale beheerportal laat onder andere zien in welke vergaderruimtes welke schermen zijn opgehangen en hoe vaak de ruimtes worden gebruikt. Ook kan geanalyseerd worden hoe vaak er een geplande meeting gehouden wordt en hoe vaak dit een ad hoc-meeting is. Ook andere devices, zoals printers, zijn te koppelen aan het systeem. Daarnaast zijn de gebruiksgegevens van deze apparatuur centraal in te zien. Op deze manier ontstaat een volledig centraal te beheren omgeving van alle tools die medewerkers kunnen inzetten in hun dagelijkse werk.

Meer informatie

Nieuwsbank banner