Bedrijfsnieuws

Oproep: ‘facilitaire sector, denk aan het klimaat’

De VN-conferentie COP26 over klimaatverandering vindt momenteel plaats in Glasgow. Hierin wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan de bescherming van de planeet. Ook de facilitaire sector zou een groene weg in moeten slaan.


Het bedrijf Konftel, gespecialiseerd in audio- en video-oplossingen voor conference calls roept de sector op een groenere weg te kiezen. ‘Geef klanten de ruimte om met een zuiver klimaat-geweten te vergaderen’, zo luidt de oproep. Het bedrijf kreeg eerder het certificaat Klimaatneutraal.
In deze tijd van flexibel werken is er een enorme behoefte aan hardware voor vergaderen en samenwerken. Maar volgens Konftel is de bescherming van de planeet minstens zo belangrijk als het verbinden van de wereld. Voor het bedrijf is het niet genoeg om alleen maar innovatieve technologie, apparatuur en ondersteuning te bieden die mensen helpt doeltreffender te communiceren, zonder te hoeven reizen. Er moet ook aandacht zijn voor de eigen CO2-footprint.

Gerust klimaat-geweten

,,De basisvoordelen van conferencing pakten altijd al gunstig uit voor het milieu en de technologie die wij ontwikkelen sluit aan bij onze klimaatneutrale filosofie”, zegt Stefan Eriksson, hoofd Marketing bij Konftel. ,,Met meer videovergaderingen bereiken we nogal wat: minder auto-, trein en vliegreizen, minder drukke kantoren en ook minder gas- en stroomverbruik. Het zijn twee strategieën die elkaar aanvullen. Wie kiest voor Konftel kan daadwerkelijk met een gerust klimaat-geweten aanschuiven, vanaf de allereerste meeting.”

Compensatie van uitstoot

De status Climate Neutral Certified betekent dat alle uitstoot van broeikasgassen wordt gecompenseerd, in alle lagen van het bedrijf, van productie en productverpakking tot transport. Konftel blijft ook de effecten bij de bron aanpakken. Met investeringen in wereldwijde koolstofcredits worden vervolgens gecontroleerde en gecertificeerde projecten over de hele wereld ondersteund: bosbehoud in Cambodja bijvoorbeeld, schone elektriciteit in Indonesië, stortgas in de VS en schone kookapparatuur in Mali.


Eriksson: “De hedendaagse trend van hybride werken bracht een enorme groei teweeg in de verkoop van vergaderapparatuur. Kopen bij Konftel houdt in dat de impact op de planeet nihil is. Terwijl wereldleiders in Glasgow bijeenkomen om grote veranderingen op touw te zetten, kunnen wij allemaal ons kleine – of misschien zelfs grotere – steentje bijdragen.

Meer informatie
Nieuwsbank banner