Bedrijfsnieuws

Nieuwe software tool voor elke smart building

Gebouwen nog slimmer en veiliger automatiseren. Dat kan met de nieuwe Engineering Tool Software (ETS) van KNX. De nieuwe versie van de tool draagt bij aan de verdere ontwikkeling van smart buildings.

De product- en fabrikantonafhankelijke ETS combineert alle belangrijke functies voor het plannen, configureren en besturen van slimme gebouwen in één tool. De software ondersteunt de integratie van meer dan 8.000 slimme woning- en gebouwcomponenten van meer dan 500 fabrikanten.

Nóg veiliger

De zesde versie van ETS maakt de toegang tot de KNX-wereld nog gemakkelijker voor nieuwe gebruikers. Voor ervaren gebruikers zorgen de talrijke nieuwe functies ervoor dat de overstap naar ETS6 zich snel terugbetaalt. Zo introduceert ETS6 nieuwe beveiligingsfuncties zoals KNX Secure Proxy. De innovatieve koppelingsuitbreiding zorgt voor een vlotte communicatie tussen apparaten met en zonder geactiveerde beveiligingsfuncties in een smart building-systeem.

Eenvoudige tool

Door KNX Secure Proxy is het mogelijk om deze naast elkaar te bedienen in een KNX-installatie, zonder de veiligheid van nieuw toegevoegde apparaten aan te tasten. Dit maakt het achteraf inbouwen van beveiligingsfuncties en het toevoegen van nieuwe apparaten heel eenvoudig. ETS6 bevat ook een verbeterde KNX RF Multi die de nieuwe generatie apparaten ondersteunt en verschillende voordelen biedt. Denk bijvoorbeeld aan verplichte beveiligingsondersteuning en eenvoudige configuratie. Zo stelt ETS automatisch alle frequentie-instellingen en alle runtime-mogelijkheden in die voortvloeien uit een productinvoer gemaakt met de Manufacturer Tool.

Smart en flexibel

Dankzij de verbeterde bediening van vensters en panelen is het mogelijk ETS6 in meerdere vensters in te zetten. Dit maakt het makkelijker om gegevens van een of meerdere projecten te controleren en vergelijken. Een ander slim hoogtepunt van ETS6 is de flexibele bediening van tabbladen: het is eenvoudig om nieuwe ETS6-projecten aan te maken door het slepen en neerzetten van tabbladen van bestaande projecten.

Grotere gebruiksvriendelijkheid

Een adaptief dashboard, een verbeterd projectarchief, browserachtige navigatie, geoptimaliseerde dialogen en automatische updates zorgen voor verdere vereenvoudigingen. De algehele verbeterde gebruikerservaring is rechtstreeks gebaseerd op gebruikersfeedback. Dit geldt ook voor het nieuwe licentiemodel dat bij ETS6 wordt geleverd. Gebruikers van de KNX-software kunnen nu kiezen tussen dongle-licenties en cloudgebaseerde licenties.

ETS6 opent de deuren naar de bijna grenzeloze wereld van het Internet of Things (IoT). Zelfs systemen die niet direct compatibel zijn met KNX naadloos te integreren in bestaande KNX-projecten. Dit maakt ETS6 tot de centrale tool voor het koppelen van alle IoT-apparaten in slimme gebouwen.

Meer informatie
Nieuwsbank banner