Bedrijfsnieuws

Is uw werkplek ook écht schoon?

Op het eerste gezicht ziet een bureau of werkplek er misschien heel schoon uit. Maar is dat ook echt zo? Met het menselijke oog is niet te beoordelen of iets ook daadwerkelijk hygiënisch schoon is, er is een goed systeem nodig om dit te beoordelen. Want wat schoon lijkt, hoeft dat zeker niet te zijn.

Het visueel beoordelen van een werkplek is niet te doen. Bacteriën en vuil zijn niet te zien, maar een hygiënische werkplek is – zeker in tijden van corona – wél een basisvoorwaarde. Dankzij een nieuw managementsysteem is het nu mogelijk om de schoonmaak goed te beoordelen. Met steekproeven worden de uitvoering en de processen bekeken, waaruit een beoordeling volgt.

Keurmerk Verantwoord Schoon

Deze rapportages maken duidelijk of er goed wordt schoongemaakt. Indien nodig kunnen werkprocessen aangepast worden om te komen tot betere resultaten. Is de schoonmaak goed op orde? Dan kan een bedrijf of instelling het keurmerk Verantwoord Schoon krijgen zodat iedereen weet dat de hygiëne binnen de onderneming zeker goed op orde is.

Nieuwsbank banner