Bedrijfsnieuws

i-PRO en Vaxtor integreren krachtige edge-ALPR-apps in

i-PRO EMEA en Vaxtor, een toonaangevend analytics-bedrijf, kondigen vandaag een wereldwijde samenwerking aan om de nieuwe versie van de geautomatiseerde kentekenplaatherkenningssoftware VaxALPR te laten draaien op i-PRO AI-cameramodellen. Op deze krachtige AI-camera’s kan de edgetoepassing van Vaxtor worden geïntegreerd – wat leidt tot lagere systeemkosten en minder complexiteit.

Omdat de analyses worden uitgevoerd op de edge van i-PRO-camera’s, hoeft voor deze on-camera oplossing geen video naar een pc of server te worden gestreamd. Dat garandeert een efficiënte werking op alle netwerken, inclusief 4G. De app werkt embedded op alle i-PRO AI-camera’s, met eenvoudige licensing per camera en zonder een minimaal vereist aantal camera’s. De app is ook geïntegreerd voor gebruik met het i-PRO Video Insight-videomanagementsysteem (VMS), waardoor de implementatie en bediening heel eenvoudig zijn.

De AI-oplossing is ideaal voor een breed scala aan toepassingen, waaronder surveillance in steden en op parkeerplaatsen, voor toegangscontrole, beveiliging, handhaving en intelligente transportsystemen (ITS). Deze nieuwste on-camera VaxALPR-toepassing heeft een herkenningsgraad van meer dan 98% en is geschikt voor iedere verkeersomgeving.

In de toekomst wil Vaxtor ook zijn andere OCR-toepassingen (object character recognition), waaronder de generieke OCR-lezer VaxOCR Genesis, integreren in i-PRO-camera’s. Met deze door de gebruiker programmeerbare, multifunctionele OCR komen allerlei nieuwe gebruiksmogelijkheden naast beveiliging beschikbaar, waaronder voorraadcontrole, goederentracering en logistiek en toepassingen voor automatiseringsprocessen waarvoor numerieke codes worden getraceerd

“We zijn onder de indruk van de rekenkracht van de i-PRO-camera’s, het open systeem en de flexibiliteit en ondersteuning van het technische team”, zegt Juan Vercher, CEO en oprichter van Vaxtor. “Met deze combinatie van krachtige hardware en samenwerking kunnen wij unieke aanvullende functionaliteit bieden aan onze gezamenlijke klanten. Er ligt een interessante toekomst in het verschiet.”

Gerard Figols, President van i-PRO EMEA, vult aan: “De missie van i-PRO is om samen te werken met de sterkste externe softwareontwikkelaars zodat we met ons open hardwarecamerasysteem de krachtigste AI-toepassingen kunnen leveren aan iedere sector. Deze wereldwijde samenwerking met Vaxtor, een toepassingsleverancier die een stuwende kracht is achter innovatie op het gebied van ALPR en OCR, is alweer een praktijkvoorbeeld van ons klantgerichte bedrijfsmodel.”

Meer informatie
Nieuwsbank banner